13 delikate sundhedsbomber…. to eat!

Som mange andre har jeg brug for et sundt kick-off i begyndelsen af året, og i dag har jeg spenderet 15 minutter af min dyrebare søndagstid på at lave 13 delikate sundhedsbomber aka grovboller med klid og fuldkornsspelt. En bolle med pålæg og lidt grønt kan gøre det for et helt måltid, og det er virkelig en fryd at sætte tænderne i en helt nybagt bolle med god samvittighed ovenpå en tung og fed december.

Bollerne hører til blandt mine yndlingsopskrifter, fordi de er både sunde og EKSTREMT hurtige at lave. Og hvorfor gøre det mere kompliceret, end det behøver at være?

50 g gær
6 dl vand
2 tsk. salt
2 dl hvedeklid
150 g fuldkorns speltmel
500 g hvedemel

Gæren opløses i vandet. Check! Bland resten i og rør godt. Check!

Da dejen er meget klæg, skal bollerne lægges op på bagepladen med et par skeer. Jeg plejer at dyppe skeerne i koldt vand inden, så dejen slipper lettere. Jeg drysser gerne lidt speltmel eller lidt hvedeklid ovenpå hver bolle, inden de bages. De skal ikke hæve – bare direkte ind i ovnen og bages ved 200 grader (almindelig ovn) i ca. 30 minutter. Der bliver ca. 12-14 boller pr. portion.

Og så bliver det vist heller ikke lettere!

Boller 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *