Banan chokoladekage er ikke så tosset

En af mine absolut favoritkager er banan chololadekage. Det er let så at bage, og så er den et sikkert hit hos de fleste. I dag har jeg bagt den i anledning af min datter Saras afslutningsfest i børnehaven – og nu vil jeg dele opskriften med jer.

Kagen bages helt uden fedtstoffer (bortset fra chokoladestykkerne i kagen), og konsistensen er let og svampet. Den passer både som klassens time kage eller udskåret i mindre, delikate stykker sammen med vaniljeis. Som afslutning plejer jeg at si lidt kakao ovenpå kagen inden servering. Kagen holder sig lækker og luftig i flere dage, den skal blot dækkes til med film eller lign.

Jeg bruger:

2 æg
250g rørsukker
4 tsk. vaniljesukker
2½ dl kærnemælk
4 bananer (helst modne og brune)
en skvæt appelsinsaft (eller appelsinjuice)
5 dl hvedemel
4 tsk. bagepulver
200g grofthakket, mørk chokolade
Kakao til at si ovenpå

Æggene piskes med sukker. Tilsæt lidt sukker af gangen og pisk, indtil blandingen er tyk og luftig. I en anden skål blandes de mosede bananer med de øvrige ingredienser. Æggeblandingen hældes i, og der røres forsigtigt f.eks. med en dejskraber. Hæld blandingen i en sprøjtet bageform, og bag kagen cirka 30 minutter ved 180 grader (almindelig ovn). Når kagen er afkølet, vendes den ud af formen, og lidt kakao kan si’s over. Servér alene eller sammen med vaniljeis.

Opskriften egner sig også til muffins. Denne opskrift bager jeg som regel i en bageform i størrelsen 22cm x 32 cm. Og så er der lidt dej tilovers, som jeg bruger til en god håndfuld muffins, som jeg kommer i silikone muffinforme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *