Be my Valentine… med hindbær cupcakes

Vi nærmer os så småt den 14. februar – dagen der for mange i vesten forbindes med ”de elskendes helligdag”. Valentinsdag. I USA og England er dagen det helt store og har været det igennem mange år, men også i Finland nyder dagen stor popularitet.

Dagen markeres ved, at kærestepar, ægtepar og venner udveksler gaver, kort, blomster m.v. med hinanden. I praksis sender man en Valentin til en person, man holder af, men man må ikke underskrive med sit navn. Dog må man gerne give et par hints på anden vis, så modtageren kan gætte, hvem afsenderen er. Hrmm. Ja ellers var der vel heller ikke så meget mening med løjerne. Lyder det bekendt? Tja…det minder lidt om det, vi herhjemme kender fra gækkebrevene. Men formålet med at sende et gækkebrev er, at man håber på ikke at blive genkendt, så man kan få sig et påskeæg, imens valentinsbrevet derimod handler om at blive genkendt og om at vise kærlighed.

Jeg er stødt på flere forskellige forklaringer på, hvorfor Valentins dag er opstået. Jeg forestiller mig, at historierne på hver sin måde bidrager til traditionsskabelsen, men at den ene historie i princippet kan være lige så god som den anden, for i sidste ende er det jo budskabet, der er i fokus. Kærlighed.

Men jeg har nu alligevel udvalgt min egen favoritlegende: I år 270 kom den hellige Valentin til Rom for at bakke op om de forfulgte kristne. Han endte med at blive fængslet for sin gerning, men ingen historie uden en love story… for bedst som han sad der, i fængslet formåede han sørme at forelske sig i fangevogterens datter. Inden sin død fik han smuglet et kærlighedsbrev ud til hende– og hermed traditionen med valentinskort. Hrmm…. Men som sagt findes der adskillige historier.

I Danmark er Valentins dag ikke helt så populært som blomsterbutikkerne og chokoladeproducenterne håber på ;o). Jeg er ikke så vild med tanken om, at kærlighedsmarkeringer skal fastlåses til specifikke tidspunkter, men omvendt ved vi jo alle, at hverdagens travlhed får de fleste til at glemme den søde, lille tanke, der kan skabe glæde hos andre – så måske er det alligevel ikke så tosset med en reminder på at markere og fejre venskaber og kærlighed med dem, man holder af. Jeg nægter dog at købe en ”færdigpakke” til mine kære. Vil hellere give dem noget, som jeg har lavet selv. Dét er ægte kærlighed for mig.

Sidste år lavede jeg nogle lækre, friske hindbær cupcakes – og det var populært. Opskriften er under foto…

Love cakes med Amors pil 2

Cupcakes:
4 dl mel
1,5 dl rørsukker
3 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
100 g smør
2 æg
2 dl tykmælk
Lidt friskpresset limesaft
2 håndfulde friske hindbær

Topping:
200 g flormelis
200 g smør
20-30 ml mælk
Rød pastafarve (el. frugtfarve/hindbærsaft)

Mel, sukker, vaniljesukker og bagpulver sigtes i en skål. Smeltet smør, æg, limesaft og tykmælk tilsættes. Rør forsigtigt indtil dejen er glat og fin. Hindbærene halveres og rulles i hvedemel. Kom hindbær i dejen og rør forsigtigt rundt, så saften fra hindbærene laver spor i dejen. Fyld dejen i nogle flotte forme. De skal være cirka halvt fyldte. Kagerne bages i 15 minutter ved 200 grader. Når kagerne er kølet af, kan de pyntes med smørglasuren – hertil anbefales en sprøjtepose med stjernetylle.

Smørret (ved stuetemperatur) piskes i 4 minutter med enten elpisker eller røremaskine. Halvdelen af sigtet flormelis samt mælk og pastafarve tilsættes smørret. Pisk godt til du får en lækker cremet konsistens. Tilsæt det sidste flormelis og pisk indtil du får en flot ensartet smørcreme. Jeg laver gerne smørcremen aftenen før, det skal bruges, og sætter det i køleskabet. Så er den fin og fast og klar til sprøjteposen – så man kan sprøjte den op, uden at den flyder ud.

De fine valentines cupcake wrappers med hjerter samt Amors pil er fra Specialkøbmanden. Under wrapperen har jeg blot brugt en almindelig hvid muffinform fra Fakta.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *