Mængden af julekonfekt begrænser jeg til få, men lækre af slagsen. Ellers går det helt galt. I år har jeg lavet chokoladeknas med orange og tørrede tranebær. Det smager så englene synger, hvilket er helt i orden op til jul ;o)
Det særligt lækre ved denne chokoladeknas er kombinationen af chokoladesmagen, friskheden fra appelsinen og den naturlige sødme fra de tørrede tranebær. Jeg har ikke tidligere forsøgt mig med tranebær i konfekt….og nu spørger jeg mig selv; hvorfor? Det er ikke en tidskrævende aktivitet at lave konfekten, og heller ikke selvom børn skulle være involveret i processen. Hvis man ikke bryder sig om store stykker tranebær, kan man vælge at skære de tørrede bær over, men det synes jeg ikke er nødvendigt.
Her er hvad jeg cirka brugte:
500g blød nougat
200g mørk chokolade
Revet skal fra 1 økologisk appelsin (usprøjtet)
130g tørrede tranebær (passede med to små poser)
80-100g let knuste cornflakes
Nougat og chokolade smeltes enten i vandbad eller som jeg gjorde….i mikroovnen. Tag chokolademassen væk fra varmen og rør rundt indtil begge dele er helt smeltet. Tilsæt de tørrede tranebær, den revne appelsinskal og de let knuste cornflakes. Rør forsigtigt rundt. Massen fordeles i bunden af en plastikbøtte (forret med madpakkepapir) på cirka 20 x 20 cm. Læg låg på. Plastikbøtten sættes til afkøling i køleskabet i minimum 3 timer eller gerne længere. Så kan det store stykke vendes ud af plastikbøtten, og skæres ud i små mundrette konfektstykker. Chokoladeknasen serveres straks eller opbevares i køleskab.
På billedet foroven har jeg anrettet chokoladeknasen på en tallerken sammen med guldkugler fra Irma og en fin juledåse fra Tyskland.