Dobbelt brownies……i Valentines forklædning

I år har jeg lavet tre små, lækre hjertekager til min mand og mine to børn. Håber ikke de kigger med her på bloggen, for de får dem først i morgen ;o) Inde i kagerne gemmer der sig en kærlighedserklæring af dimensioner: nemlig en fabelagtig dobbeltdækker brownie med lyserød vaniljecreme og jordbær. Haps. Mon ikke de bliver glade for kagerne?

Brownies:
100 g smør
100 g hakkede valnødder
2 æg
3 dl rørsukker
1,5 dl mel
6 spsk. kakao
3 tsk. vaniljesukker
1 knivspids salt

Smørcreme:
200 g flormelis
200 g smør
1 tsk. vaniljesukker
Rød pastafarve/frugtfarve/jordbærsaft
Lidt friske jordbær skåret i stykker

Overtræk af smørcreme (uden jordbærstykker i) og fondant.

Smørret smeltes og afkøles. Valnødderne hakkes til grove, chunky stykker.
Æg og sukker piskes godt sammen med elpisker eller røremaskine. Tilsæt det smeltede smør, vaniljesukker, kakao, salt, valnødder og mel. Dejen kommes i en form. Husk at spraye formen med bagespray. Kagen bages i 30 minutter ved 170 grader. Den skal kun liiiige slippe gaflen. Hellere for lidt bagt end for meget – sådan synes jeg det er med brownies. Når kagen er afkølet udstanses/skæres den i de ønskede stykker. Jeg har brugt en lille, rund bagering til udstansningen.

Hver kage skal have 2 lag brownie. Imellem lagene lægges jordbær og smørcremen. Jeg lavede en lille kikser med cremen, fordi jeg IKKE blandede bærene ind i cremen. Og det gjorde det ekstra vanskeligt. Så husk endelig at blande bær ned sammen med smørcremen, hvad angår den del, der skal ”i” kagen. Sæt den på køl og smør derefter hele kagen op i smørcreme, inden fordanten lægges på kagerne.

Jeg plejer at bruge fondant fra Wilton, som let lader sig indfarve med pastafarve. Men ofte kan man også købe færdigfarvet fondant, hvis man ikke gider at indfarve selv. Hvis jeg vælger at farve det selv, så forbereder jeg det ofte dagen før – ligeledes med udstansningen af figurer – som her de røde hjerter. Så bliver selve pyntningen hurtigt afsluttet på selve dagen.

Sidst men ikke mindst penslede jeg lidt vand bagpå de røde hjerter, og fyldte dem op med rødt krymmel fra Dr. Oetkers LOVE krymmelbøtte. Synes det blev meget fint.

Markerer du Valentins dag?

close up

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *