Et julet grovbrød

I morgen tidlig får vi gæster til morgenmad, og derfor fik jeg lyst til at lave et lækkert hjemmelavet grovbrød. Men i stedet for at lave et almindeligt brød, synes jeg det var sjovere at lave det i min nye juletræsform fra Wilton, som jeg har købt hos Specialkøbmanden.

Og på en enormt let måde blev et ganske almindeligt grovbrød transformeret til et hyggeligt lille og dekorativt element til morgenbordet..

Hvad synes I om brødet?

Du skal bruge

200g knækkede hvedekerner
3 dl vand
3 dl mælk
50g gær
200g grahamsmel eller andet groft/fuldkornsmel
400g hvedemel
2 tsk. salt

De knækkede hvedekerner koges i vand i 2-3 minutter, hvorefter mælken tilsættes. Gæren opløses i blandingen, når det er blevet lillefingervarmt. Tilsæt resten og ælt dejen, til den er blank og fin. Hæver 20 min, hvorefter den lægges i en brødform (husk at spraye formen forinden). Efterhæver i 30 minutter og bages i 25 min. ved 225 grader (almindelig ovn) eller 210 grader (varmluft).

Bageform Wilton Julebrød grovbrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *