Farvel til kanelsneglene….aj vel?

Nu er kanelsnegle blevet til den nye lakridspibesag…. Og dog. Heldigvis har vi allerede nu fået lægelig opbakning fra Peter Qvortrup Geisling til at køre videre med kanelsneglene – for det lader til, at ingen danskere er døde af kanelsnegle – endnu. Hvis du stadig tør sætte tænderne i kanel, så kan du finde mine favoritsnegle her:

400g mel
100g smør
50g gær
50g sukker
1 æg
2 tsk. vaniljesukker
2 dl mælk

Remonce: 100g smør, 100g brun farin/100g mørk muscovado sukker, 1 spsk. kanel

Kanelsnegle 3

Gæren opløses i lun mælk. Tilsæt alt andet og ælt til dejen bliver blank. Dejen hæver i 20 min., og udrulles herefter til et rektangel. Smør remonceblandingen på, og rul dejen sammen til en pølse på den lange led. Skær pølsen ud i skiver og sæt sneglene på en bageplade. Efterhæver ca. 20 min. Opskriften passer til ca. 15 snegle, der bages i 10 minutter ved 200 grader (varmluft).

Jeg vælger tit at bage sneglene i nogle flotte forme, dels fordi jeg synes, at det ser fint ud, men også fordi jeg oplever, at sneglene bevarer fugtigheden længere på denne måde. Når sneglene bages i forme, ender jeg som regel med ca. 18-20 snegle af en portion.

De lyserøde forme med hvide prikker er fra Panduro Hobby.

Kanelsnegle 4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *