Fodboldkage til lækkersultne drenge

Min 12-årige nevø er en ganske frisk fyr, der holder af at spille fodbold. Ganske som størstedelen af Danmarks drenge. Han er også ret vild med kager, og da han for nylig havde fødselsdag, spurgte jeg ham, om jeg skulle lave en fodboldkage til den næste kamp. Heldigvis var svaret ja tak. Han er nået en alder, hvor det er bedst at spørge først, da man som voksen meget hurtigt kan træde forkert ift. hvad der er pinligt …eller ikke. Men fodboldkage…det fik han så i går.

Selve kagen er efter ønske fra Nicklas lavet af den legendariske “Drømmekage”, og den går man vel sjældent forkert i byen med, når det drejer som om børn i den alder. Ovenpå den klassiske drømmekage lavede jeg en grøn glasur tilsat kokosmel. Kokosmelet havde jeg indfarvet grønt med frugtfarve dagen i forvejen, så der kunne være knald på farverne. Rundt om kagen blev der smurt op med en vaniljesmørcreme, og siden sat hvid fondant på. Til sidst optegnede jeg banen med royal icing (flormelis og æggehvide) og satte figurerne på.

Fodbolden indeholder ligeledes drømmekage. Dog uden karamelfyldet. Efter afkøling, blev kagen smurt op med den samme vaniljesmørcreme, så den blev helt rund og fin. Til sidst satte jeg hvide og sorte fondant stykker på. Her blev det lidt tricky, men fik det cirka til at passe. I kanten forneden brugte jeg en særlig tyl fra Wilton, til at skabe græseffekten. Det var nemt. Som græs brugte jeg resten af smørcremen tilsat grøn farvepasta.

Drengene vandt desværre ikke kampen i denne weekend. Men de kæmpede bravt og fortjente SÅ meget en fin kage bageefter.

fodboldkage på græsplæne
fodboldkage i fondantfodboldkage-close-up

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *