Fuglefoder i haven til de flyvende venner

I vores endnu meget åbne have, er fuglebesøg desværre en sjældenhed, til skuffelse for alle her i huset. For det er så hyggeligt at se på, når de små bevingede “bæster” kigger forbi. Men haven er ikke et naturligt hot-spot for lokalområdets små flyvende venner, fordi vores træer er så små og nyplantede, at de endnu ikke tiltrækker fuglelivet. Der er selvfølgelig også lige den detalje, at vi har tre katte, der interesseret patruljerer frimærket.

Desværre kan jeg ikke få træerne til at vokse hurtigere, men i år har vi budt fuglene velkommen med fuglefoder. Og det er lige noget for småfolket. De går op i fodringen med stor iver og barnlig charme og taler sig ind i børneprogrammet “Vilde venner” fra Ramasjang (hvor børn hjælper dyr i nød). Heldigvis for processen gik der ikke lang tid, før de første mejser, rødkælke og gråspurve kom forbi til frokost. Så hyggeligt. Pigerne jublede og supplerede løbende op med flere kugler. På eget initiativ. Man skal da have et hjerte af stål, hvis man ikke trækker på smilebåndet over at se den entusiasme, som kun børn kan lægge i et projekt.

Og apropos et hjerte af stål…… har vi hængt et fint lille zinkhjerte fra Ib Laursen op på den nye pergola. Så kan vi let betragte de spisende fugle fra køkkenet uden at forstyrre dem. Hjertet har et tværgående spyd, der let kan åbnes. Her indsættes så æbler eller foderkugler efter ønske. Personligt synes jeg, at det mest dekorative er æbler, men foderkuglerne giver tilsyneladende flere gæster ;o). Det fine zinkhjerte købte jeg hos Damkærgård for 39 kr. før jul.

fugl-i-træ
grene-med-frostfuglespor-i-sneenhjerte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *