Græskarboller med fuldkorn

Det er national fuldkornsdag. HA. Who knew?

Men da jeg er ret vild med hjemmebag med fuldkorn, har jeg i dagens anledning bagt græskarboller spækfyldt med fuldkorn….og så græskar selvfølgelig. Det hører sig til, synes jeg, fordi vi nærmer os Halloween.

Jeg brugte
50 g gær
2 tsk. salt
1 spsk. akaciehonning
6 dl vand
300 g revet hokkaidogræskar
100 g knækkede rugkerner
100 g ruggryn
200 g rugmel
550 g hvedemel
3 tsk. gurkemeje (kan udelades)

Gæren opløses i lillefingervarmt vand. Tilsæt revet Hokkaido græskar, akaciehonning, salt og gurkemeje. Nu tilsættes rugkerner, ruggryn, rugmel og hvedemel. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt. Ælt dejen i 8-10 minutter. Dejen hæver 1 timer under et fugtigt viskestykke. Herefter slås dejen ned på bordet med lidt mel. Formes til cirka 16 boller og efterhæver 30 minutter. Pensles med et sammenpisket æg og bages ved 220 grader (almindelig ovn) i ca. 25 minutter.

TIP
Gurkemejen blev tilsat for at give bollerne en gul farve. Det har ingen smag. Men krydderiet kan sagtens udelades.

DSC_0022

2 kommentarer

  1. Jacob   •  

    Kan man erstatte græskar med gulerødder?

    • Eva Ejdorf Brøsted   •     Author

      Hej Jacob.
      Jeg har ikke selv prøvet opskriften med gulerødder, men kan ikke se, at der skulle være nogle problemer i det. Lad mig vide, hvordan det går :o)

      Mange hilsner

      Eva

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *