Guldbryllupskage som overraskelse

Sidste weekend kunne vi fejre mine svigerforældres guldbryllup. Sikken en fantastisk begivenhed. 50 års ægteskab. Det blev fejret efter alle kunstens regler. Som en overraskelse til festen havde jeg lavet en guldbryllupskage bestående af to separate hjerter. Selve kagerne blev lavet af drømmekage bunde, og imellem bundene var en hindbærcreme. Kagerne blev smurt op med chokolade ganache og overtrukket med hvid fondant.

Mit mål var at lave en kage med et rent og simpelt udtryk. Jeg valgte derfor kun at dekorere den hvide fondant med én farve – nemlig guld – og synes jeg slap helt hæderligt fra projektet. Kagebundene bagte jeg et par dage i forvejen, og resten blev lavet dagen før festen. Pynten var let lavet med små hjerte udstikkere. Hjerterne blev lagt til tørring på et stykke bagepapir og bagefter spraymalet med spiselig guldspray fra Wilton. Kagen blev overtrukket med Wiltons standard fondant, da det er klart den letteste fondant at arbejde med. Bagefter lagde jeg de små hjerter ovenpå (efter guldet var tørret ind) – de blev blot penslet med lidt vand på bagsiden. De to store hjerter påførte jeg spiseligt guldglimmer fra Specialkøbmanden.

Ida og Sara var også med til at lave kage. De fik udleveret hver en lille muffin, som de selv dekorerede med fondant. Deres muffins var med ved siden af hjertekagerne – og det synes jeg, var et ret kært indslag. Farfar og farmor var i hvert fald glade :o)

udstansede fondant figurerkage opsmurt med chokolade ganachehvide roserGuldbryllupskageGuldbryllupskageSara præsenterer kagenIdas muffinSaras muffinGuldbryllupsparret skærer forIda vil spise bogstaverne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *