Hjemmelavet rugbrød

Jeg har en veninde, som jeg har kendt siden børnehaven. I sagens natur deler vi mange gode minder fra vores barndom. Igennem skoleårene kom vi tit på besøg hos hende efter skoletid. Og det var der mange gode grunde til. De havde altid noget godt at spise. Ikke slik og kager. Næ nej, men noget helt fantastisk, godt hjemmelavet rugbrød, som hendes mor bagte hver uge.

For nylig fik jeg lokket opskriften ud af hende. Så nu har jeg forsøgt mig med hendes gode, gamle version. Så hyggeligt!

Her er den legendariske opskrift:
Surdej (Indrømmet….jeg købte en færdig i supermarkedet)
500 g rugmel
100 g hvedemel
250 g rugkerner
Vand
Salt

Surdejen blandes med 5 dl vand og ½ spsk. salt, 500 g rugmel og 100 g hvedemel. Dejen hæver natten over eller minimum 8 timer. Tilsæt så 8 dl vand, 250 g rugkerner samt evt. lidt mere hvedemel. Der kan nu tages lidt dej fra til surdej, hvis man ønsker det. Dejen fordeles i en brødform. Husk at spraye formen inden med bagespray. Den skal hæve i yderligere 6 timer, hvorefter den bages ved 170 grader (almindelig ovn) i 2 timer.

Brødet smager fantastisk, men man skal have god tid og planlægge det lidt i forvejen. Men indimellem synes jeg, at det er tiden værd – for eksempel når man får gæster til frokost.

DSC_0590

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *