Jødekager og julefred

Efter nogle hæsblæsende uger op til jul har julefreden omsider sænket sig over Roskilde.

I går holdt vi jul hos familien i det nordsjællandske og vågnede til vores store forbløffelse til hvid jul. Sikken et eventyr og sikken en julemorgen. Efter en skøn julebrunch hos min svigerinde kørte vi hjem til os selv. Det er rart at være hjemme 1. juledag, fordi afslapning og hygge med familien giver tid til at tumle i sneen, lege med julegaverne og se julefilm på tv. Sammen og uden forstyrrende gøremål.Vi skulle intet nå. Imens har vi nydt ilden i pejsen, alt for mange portioner af risalamanden fra i går, og alt er som det skal være. Absolut.

julesne-1julesne-2julesne-3julesne-4julesne-5

Juletræet blev pyntet lillejuleaften med hjælp fra småfolket. I hvert fald i godt 10 minutter. Så måtte jeg klare resten selv, imens pigerne jublede ved siden af, hver gang noget af det genkendelige julepynt blev sat op på træet. Her er et par glimt af vores juletræ. Jeg vil skåne jer fra et helhedsbillede, da vores sjældent ligner noget af det, man drømmer om. Ingen Disney fantasi her ;o)

juletræjuletræ-1juletræ-2juletræ-3DSC_2687

I øvrigt har småfolket ikke været helt tilfredse med, at alt det med gaverne nu er forbi. Heldigvis er der stadig lidt i vente i morgen, når vi skal være sammen med min side af familien. Så kan normaliteten vente lidt endnu. I aften skal vi høre sidste afsnit af Villads fra Valby holder jul, for er er der heldigvis et 25. kapitel, så alt det gode ikke slutter den 24.

ild i pejsen

En af dagene op til jul bagte jeg lidt julesmåkager med pigerne. Det blev til mine allerbedste vaniljekranse, samtidig med at vi introducerede en ny favorit…jødekager fra Claus Meyer. Vores blev udstanset som snefnug, mest fordi at pigerne synes de runde, var for kedelige. De blev virkelig gode, så her har vi heller ikke holdt os tilbage. I dag blæser vi på begrænsningerne.

Jødekager (Claus Meyers opskrift):

330 g mel
250 g smør
200 g rørsukker
2 æggeblommer
1 æggehvide
3 spsk. sukker
1 spsk. stødt kanel

Smuldr mel og koldt smør, så det har konsistens som revet parmesan (benyt evt. en foodprocessor). Tilsæt sukker og æggeblommer, og rør/ælt det sammen til en homogen dej uden at ælte for meget. Rul dejen til en pølse med en diameter på ca. 5 cm. Pak dejen ind i plastikfolie, og læg den i køleskabet i 2-3 timer eller endnu bedre i fryseren i 1 time eller mere. Skær tynde skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl skiverne med æggehvide. Bland sukker og kanel og drys det på skiverne. Bag kagerne ved 200 C, indtil de er let lysebrune (ca. 5 minutter).

jødekagerjulehygge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *