Jordbær- og rabarbermuffins

Friske bær kan jeg simpelthen ikke blive træt af, og derfor var de selvskrevne til vores midsommerfest i går. Jeg endte med at lave nogle skønne, friske muffins med danske jordbær og rabarber fra haven. Indholdet af bær og rabarber er højt, fordi det giver kagerne en virkelig dejlig, blød konsistens, som fungerer både til en kop mocca eller som dessert sammen med vaniljeis.

De er for lækre, så prøv dem endelig af inden bærsæsonen er slut;o)

200 g smeltet smør
1,5 dl mælk
4 æg
3 dl rørsukker
4 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
6 dl mel
3 spsk. kartoffelmel
1 bakke jordbær
3 dl rabarber (et stort bundt)

Æg og rørsukker piskes rigtig godt sammen i én skål. I en anden skål blandes mel, kartoffelmel, rørsukker og vaniljesukker. Tilsæt det smeltede smør og mælken til melblandingen – og siden tilsættes blandingen af æg/sukker. Til sidst tilsættes jordbær og rabarbertern, og dejen vendes forsigtigt. Fordel dejen ud i muffinforme eller i en muffinbagepande. Kagerne bages ved 225 grader (almindelig ovn) i cirka 10-12 minutter. Jeg fik 26 muffins ud af denne portion.

DSC_1307

DSC_1352

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *