Jordbærkage med mandelbund

Da det for et par uger siden var min fødselsdag, skulle der naturligvis kage på bordet. Men ærligt så gad jeg ikke en lagkage, fordi foråret fristede alt for meget med jordbær, jordbær, jordbær. Og så kunne jeg ikke komme i tanke om noget bedre end jordbærkage. Det er altid et hit hos mig og også hos de fleste andre ;o)

Frem hev jeg en opskrift på jordbærkage, der har ligget i skuffen hos mig i et par år. Og efter et par tilpasninger synes jeg, at jeg har fundet en virkelig dejlig udgave af kagen. Frisk, frugtig og med en skøn bund af mandelmel. Jeg er personligt mest til jordbærkager, der ikke er alt for søde, og hvor vaniljen får lov til at få en fremtrædende rolle. Det gør den her.

Kagebunden kan med fordel bages dagen før, og man kan såmænd også sagtens lave kagecremen og smøre den på. Blot skal den i køleskab natten over – og den vil så være trukket godt i den rigtige retning. Jeg lavede hele kagen på selve dagen, men det lille reststykke, som vi spiste dagen efter var altså også helt perfekt.

Jeg kan helt klart øve mig lidt på at dekorere det færdige resultat, men der blev ikke tid til så meget denne gang.

Kagebund:
200 g rørsukker
250 g mandler
3 æg

Creme:
1 lille bæger cremefraiche 38%
¼ L piskefløde
2 vaniljestænger
Evt. vaniljesukker

Æg piskes med rørsukker i cirka 8 minutter med elpisker eller røremaskine. Mandlerne blendes til mandelmel og vendes forsigtigt i. Hæld dejen i en bageform og husk at spraye den inden med bagespray. Bag den ved 200 grader (almindelig ovn) i cirka 30 minutter (men bagetiden afhænger af, hvilken form man vælger – så hold øje med den og check om den slipper med en gaffel. Jeg bagte selv en dobbeltportion i en form med størrelse 22 x 32 cm, men den kunne sagtens have haft lidt mere plads. Jeg skar den over og lavede 2 stk. kager i den størrelse, som ses på billedet.

Creme fraiche, piskefløde, vaniljekorn og evt. vaniljesukker piskes med elpisker eller røremaskine indtil konsistensen er cremet og lidt “fast” i det. Fordel cremen over den afkølede kage og pynt den med rigeligt af jordbær samt evt. en lille myntekvist.

TIP…
Det er vigtigt, at man bruger en 38% creme fraiche, fordi den er bedst til oppiskning.

DSC_0765

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *