Julebag, nærvær og hygge

Julebag står højt på listen over mine favorit aktiviteter i december måned. Siden jeg fik børn, har det lige fået et nøk opad, fordi småfolket elsker at være med. I hvert fald et lille stykke tid. Sådan er det med børn – entusiastiske og engagerede i processen – lige indtil de hellere vil bygge en hule.

I weekenden var det tid til familiens årlige julebagedag. Der skulle bages honningkager, honningkagehus og så lige luciaboller selvfølgelig. Jeg havde købt nogle nye, skønne udstikkere i Damkærgårds webshop – formet som elge. Skal vi ikke bare sige, ….at dem har vi lavet en masse af.

julebagedagder bages julekager

Sidste år lovede jeg mig selv, at jeg i år skulle lade børnene dekorere honningkagehuset. Det løfte har jeg holdt. Det var lidt svært, for jeg holder af at dekorere det selv. Men huset laves jo for børnenes skyld, og jeg synes de er gamle nok til at dekorere nu. Lige med lidt assistance fra bedstemødrene. Jeg holdt mig væk, så jeg ikke kom til at blande mig i deres kreative leg. Faktisk er jeg overrasket over hvor flot det er blevet. Pigerne er stolte som paver, så det var et godt træk. Jeg lavede dog sneen på taget og istapperne, men ellers har de lavet det selv.

honningkagehus dekoreresbørnenes honningkagehusleg med honningkagehus

Her et par dage efter huset blev færdigt har de allerede i smug “skraldet” lidt fra huset. Slik og istapper falder mærkeligt nok af i lynets hast. Men pyt med det. De har det skønt.

Luciaboller fik vi også bagt. Her var småfolket blevet lidt trætte af at bage, men der var ingen problemer med at prøvesmage. Jeg bagte min sædvanlige portion med omkring 36 stk., og i skrivende stund er lagerbeholdningen 0. Der har været rift om de dejlige, vaniljesøde boller, og de sidste røg med i madpakken her til morgen. Opskriften er her

luciabolle

Vi havde en rigtig dejlig dag med børn og bedsteforældre, der blev afsluttet med gløgg og luciaboller.

julebagedag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *