Kardemommeboller…verdens bedste

Når jeg bager brød og boller, foretrækker jeg som regel at bage med fuldkornsmel. Dels fordi jeg kan lide smagen, og dels fordi jeg ved, at fuldkornsbrød er meget sundere end hvidt hvedebrød. Meeen det hænder, at jeg fraviger fra mine principper og bager nogle fuldstændigt hæmningsløst lækre boller. Og det er en af mine og børnenes favoritter…..kardemommeboller. De er gode – ja det kan man ikke komme udenom :o) Både gumme-, børne- og oldevenlige hele vejen igennem!

Det med gummerne har været et vigtigt argument for at bage kardemommeboller i dag. Min yngste datter er nemlig så uheldig, at hun intet kan tygge i øjeblikket, da hun har fået en infektion ifm. frembruddet af 6-års tænderne. Av for pokker. Så synes jeg, at jeg måtte glemme alt om fuldkorns-principperne og bage boller af den slags, som næsten smelter automatisk i på tungen. Det virkede. Bollerne gled ned – med smør selvfølgelig.

Oven i hatten kunne Sara og hendes lille veninde så hygge sig med at forme en portion boller selv. Disse nåede jeg desværre ikke at fotografere, for de blev spist, hurtigere end jeg kunne nå at finde kameraet frem.

Til mine favorit kardemommeboller skal du bruge:

50 g gær
500 g hvedemel
75 g smør
2,5 dl mælk
1 æg
2 spsk. rørsukker
3 tsk. kardemomme
1 tsk. salt

Pensling: 1 sammenpisket æg

Opløs gæren i lillefingervarmt mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt godt og grundigt. Jeg bruger som regel røremaskinen – og her lader jeg den ælte løs i 5-10 minutter. Dejen deles til 3 lige lange pølser og udskæres til 30 stykker, som rulles til boller. Bollerne hæver i 30 minutter, pensles med sammenpisket æg, og de bages i ovnen i cirka 10 minutter ved 225 grader (almindelig ovn). Haps!

kardemommeboller 2

2 kommentarer

  1. Laura   •  

    Hej Eva
    Bruger du letmælk eller sødmælk?!

    Mvh
    Laura

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *