Knasende sprøde hjemmelavede vafler

Ligesom mange andre missede vi den officielle vaffeldag den 25. marts. Men når det gælder vafler, pandekager og andre lækkerier så er det vel egentlig altid den rette dag uanset, hvad kalenderen siger. Hos os hjælper småfolket lystigt med at få hevet vaffeljernet ud af skabet med jævne mellemrum. Og hos os blev vaffeldagen så i påskeferien, hvor tiden er til den slags hyggelige projekter :o)

Vi foretrækker, når vaflerne har en udpræget sprød konsistens, og derfor hev jeg min farmors gamle opskrift frem til formålet. Eneste forskel er, at jeg altid bruger rørsukker – og den slags fandtes jo ikke på farmors tid. Farmors vafler er ikke mindre end rigtig, rigtig skønne. Knasende sprøde (når man ikke lægger dem ovenpå hinanden), velduftende og fristende. Vi spiste de fleste af vaflerne i en ruf, imens de var varme og lækre, men jeg gemte også par stykker, som Ida fik med i madkassen i går. En lille overraskelse af den gode slags på en af de svære dage, når man skal tilbage i skolen efter en dejlig ferie.

Jeg brugte:

50 g smeltet smør
3 dl mel
3 spsk. rørsukker
1 dl creme fraiche 18%
2,5 dl piskefløde
2 dl vand
lidt salt
1 tsk. kardemomme
2 tsk. vaniljesukker

Sukker, mel, salt, kardemomme, vaniljesukker og vand piskes til en ensartet dej. Smeltet smør og creme fraiche røres i. Piskefløde piskes til flødeskum og vendes forsigtigt i dejen. Vaflerne bages uden fedtstof på en vaffelpande. Jeg kommer dog altid lidt smør på panden inden den første vaffel bages.

vaffeldejvaffeljernvaflervaffelbundtvaffel-i-madkasse

4 kommentarer

  1. annette ruusunen   •  

    Hej der inde….har siddet og læst din opskrift på vafler, nåede til de flotte billeder du har lagt ind, og her kommer så mit spørgsmål til dig….på billed nr. 4 ser det ud som om du har lagt noget imellem vaflen, har jeg ret og i så fald hvad…med venlig hilsen fra den “nysgerrige” 😉

    • Eva Ejdorf Brøsted   •     Author

      Hej Annette,
      Dejligt at du synes om mine fotos. Måske det kan gøre dig lækkersulten. Jeg har ikke lagt noget imellem vaflerne, men har stablet dem for fotoets skyld. Vaflerne i “midten” af stablen har tilsyneladende en lidt tykkere kant, og derfor kan det visuelt snyde øjet lidt. Det er sjældent, at mine vafler bliver helt perfekte i formen….heldigvis fejler smagen ikke. Håber det var svar på dit spørgsmål. Mange hilsner fra Eva

  2. Diana   •  

    Hej Eva,
    Fandt frem til din blog via blogkvinder40+ Jeg vil bare sige du har en meget fin måde at skrive på… Som gjorde at jeg fik lyst til at efterlade en lille varm hilsen uden bare at klikke “usynligt” videre 😉 Jeg blogger selv på min blog http://www.bydianawi.com og har startet i oktober 2014. Jeg kan se du også er ret ny i blogverdenen. Som dig, elsker jeg også at blogge, dele og inspirere. Men nogle gange kan jeg savne en interaktion med mine læsere, for hold da op hvor føles det ensomt, når der ingen respons er – på trods af at min google analytics fortæller mig, at der er “levende” besøgende til min blog 🙁

    • Eva Ejdorf Brøsted   •     Author

      Hej Diana,

      Hold op hvor er der bare nogle beskeder, der er dejlige at modtage. Din er en af dem. Mange tak for de søde ord – og ja du har ret med hensyn til interaktionen. Det er virkelig dejligt at høre fra læserne af bloggen i ny og næ. Håber også at kunne inspirere dig fremadrettet, og jeg vil da også lade mig inspirere den anden vej :o)

      Mange hilsner

      Eva

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *