Lagkage med sprød marengsbund og friske hindbær

Jeg holder utroligt meget af at lave kager til fødselarer i min familie. Kagen bliver min lille ekstra gave specielt til dem, man holder af. Det er sjældent helt tilfældigt, hvilken kage jeg ender med at lave. Det at skabe en variant, der passer særligt godt til modtageren, er ofte en proces, der kan tage lidt tid – fordi jeg lægger meget sjæl i processen med at lave research i bøger, på nettet og ved at spørge ind til fødselarens præferencer.

I sommer lavede jeg en skøn lagkage med sprøde marengsbunde af mandler og hasselnødder. Imellem marengsbundende havde jeg lavet en let syrlig vaniljecreme og friske hindbær, så kagen fik en lækker blanding af sødme og syrlighed. På toppen pyntede jeg den med hindbær og roser fra mit rosenbed i haven.

Kagen var let at lave. Dog synes jeg, at bundene smager bedst samme dag, som de bages. Men har man en røremaskine og en varmluftovn er det hurtigt klaret. Kagen lægges først sammen, lige inden den skal spises.

Bunde (3 stk.)
125g mandler
125g hasselnødder
5 æggehvider
250g rørsukker

Vaniljecreme
2,5 dl piskeflæde
2,5 dl creme fraiche 38%
2 vaniljestænger
400g friske hindbær
Mynteblade og roser (evt. rosenblade) til pynt

Mandler og hasselnødder blendes til groft mel i en blender. Æggehviderne piskes stive sammen med rørsukkeret. Herefter vendes mandlerne/hasselnødderne forsigtigt i. Tegn 3 cirkler på stykker af bagepapir (diameter cirka 25 cm). Så fordeles dejen ud i cirklerne. Skal det være helt perfekt, kan man bruge en sprøjtepose med en flot tylle, men ellers fordeles det blot rundt med en spatel. Bundene bages i cirka 35 minutter ved 160° grader i ca. 35 minutter. De skal være let gyldne.

Pisk piskefløde, creme fraiche og vaniljekorn helt stift med en røremaskine eller el-pisker. Del cremen op i to skåle. 1/3 gemmes til at pynte kagen på toppen. I resten af cremen tilsættes finthakkede mynteblade og friske hindbær (der er duppet tørre).

Kagen samles lige inden, den skal serveres. Man fordeler blot cremen med mynteblade og hindbær på de to bunde. Sidst lægges en bund ovenpå, og herpå fordeles vaniljecremen uden mynte/hindbær. Pynt med friske hindbær, roser (evt. rosenblade) og friske mynteblade.

Fødselsdagskage-02

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *