Muffins hører til blandt mine favoritkager, fordi de præsenterer sig så fint og indbydende. De er lette at transportere eller at fryse ned (hvis man da ikke får spist dem med det samme). Mange sværger til cupcakes med dertilhørende topping på, og jeg må da også erkende, at det ser flot og festligt ud.
I dag holder de 100 dages fest i Saras 0. klasse, og i den anledning skulle vi medbringe kage. Alle børnene medbringer noget til en fælles buffet, og de skal møde op festklædte. Skal vi ikke bare sige, at hun har glædet sig en hel uge og lagt tøj frem helt på eget initiativ ;o). Min datter er en meget bestemt ung dame, der ved hvad hun vil have. I denne omgang udtrykte hun et meget klart ønske om muffins med festpynt på. Ja så vidste jeg godt, hvad hun mente. Cupcakes.
I går efter skole bagte Sara og jeg så marcipanmuffins. Det er en smagsvariant, som de fleste kan lide. Dejen smager (fy)lidt á la vaniljekranse. Den færdige muffin har en mild, lækker smag med en sprød overflade. Indeni har kagen en dejlig lidt fugtig konsistens grundet indholdet af marcipan. I hvert fald er vi ret vilde med dem her i huset.
Vi brugte:
150 g smør
260 g rørsukker
4 æg
2 vaniljestænger
2 tsk. vaniljesukker
200 g marcipan
1½ tsk. bagepulver
250 g mel
Topping: Dr. Oetkers kagemousse med Bourbon Vaniljesmag (alternativt en blanding af neutral flødeost, flormelis og vaniljesukker)
Blødt smør, rørsukker, vaniljesukker og kornene fra vaniljestængerne røres med røremaskine eller piskeris. Æggene kommes i et af gangen. Ved siden af blandes mel, bagepulver og revet marcipan. Til sidst vendes de to blandinger sammen, og dejen fyldes i forme. Jeg brugte forme i medium størrelse og fik godt 24 muffins ud af portionen. Kagerne bages ved 180 grader i cirka 15 minutter til de er let gyldne og “slipper”. De færdigbagte muffins stilles til afkøling.
Da Sara skulle have pyntede cupcakes med i skole kl. 8.00 lavede jeg den hurtige version topping fra Dr. Oetker, nemlig den med bourbon vanilje smag. Fra jeg lukkede posen op til de færdige cupcakes stod klar, var der gået 10 minutter. Så går det lige selv på en travl morgen. Pulver og mælk piskes sammen i 5 minutter – op i sprøjteposen og ud på kagerne. Ovenpå færdig blomsterpynt i fondant, som jeg havde til overs fra en kage jeg lavede for noget tid siden.