Rosenkage i fondant til Sara

Min datter Sara elsker roser. Hun trasker rundt i hælene på mig, når jeg ordner roserne i haven. Lige for tiden er det naturligvis ikke rose-tid, men heldigvis kommer det snart igen. Det med roser og have – ja den interesse kom helt af sig selv, da vi flyttede i hus for snart 5 år siden. Og Sara har de sidste 2-3 år vist overraskende stor interesse. Hun er 5 år. Måske nok lidt usædvanligt taget alderen i betratgning, men meget sødt. For så har vi noget hyggeligt at være fælles om i haven.

Sidste år fik hun mig overtalt til at lave en rosenkage. Jeg ved ikke helt, hvordan det endte dér – men pludselig havde jeg lovet at lave en kage med roser på. Argh. Det startede med én rose – men så syntes hun, at den i stedet skulle være fyldt med roser…og så også lige Klokkeblomst fra Peter Pan. Puha. Sjovt som konceptet udvidede sig undervejs. Jeg havde aldrig prøvet at forme roser i fondant før, så det var lidt af en udfordring for mig. Men jeg gik stille og roligt i gang.

Først lurede jeg nogle You Tube tutorials af på nettet, hvor jeg kunne se, hvordan man laver roser. I dette tilfælde synes jeg, at det så lettere ud på de ellers meget pædagogiske videoklip – end hvad praksis viste mig. Og jeg lærte, at man skal sætte god tid af til projektet, når det er første gang. Jeg lavede roserne over flere dage og satte dem i en lille dåse til tørring. Til sidst sprayede jeg dem med en rød kagespray for at give roserne en flot, rød glans. Nogle roser blev mere vellykkede end andre.

Med hensyn til Klokkeblomst….ja der sprang jeg over, hvor gærdet er lavest. For jeg satte blot en lille plasticfigur ind midt imellem roserne

Skal jeg lave fondantroser igen, så vil jeg lave roserne i endnu bedre tid. Lade dem tørre helt ind og derefter have overskuddet til at koncentrere mig om at lave selve kagen og pynte den.

Fondanten havde jeg købt færdig indfarvet i rød, for at gøre det lettere. Jeg arbejdede med Odense Marcipans nye fondant til projektet.

ROSENKAGE

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *