Sandwichboller….burgerboller. You name it!

Der er ikke noget, der slår lækre og friskbagte, grove boller til frokost eller som burgerboller til aftensmaden. Og fordi Ida har været hjemme fra skole med ondt i halsen i dag, har jeg måtte lokke med ekstra forkælelse, for at hun kunne klemme noget ned i den ru hals.

For noget tid siden lavede jeg nogle ret skønne burgerboller, men fik ikke skrevet ned, hvad jeg havde kommet i. Typisk. Så i stedet har jeg med inspiration fra hist og pist kreeret en ny variant i dag. Jeg tøvede lidt med at putte kokosmelet i, da jeg frygtede, at de ville få en kageagtig smag. Det havde jeg ikke behøvet. De blev virkelig lækre. Kokosmelet i kombination med den lyse sirup giver blot bollerne en mikroskopisk snert af sødme – ret delikat sammen med alt det grove.

Jeg brugte:
50 g gær
5 dl vand
2 tsk. salt
0,5 dl majsolie
0,5 dl lys sirup
1 dl kokosmel
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
2,5 dl musli (uden rosiner)
200 g grahamsmel
500 g hvedemel

Gæren opløses i lillefingervarmt vand. De øvrige ingredienser tilsættes, og der æltes godt. Dejen hæver under et fugtigt klæde i 30 minutter. Herefter deles dejen i 12 stykker, der trykkes flade. Efterhæver 15 minutter under et fugtigt klæde. Bollerne pensles med sammenpisket æg, og bages i ovnen i 20 minutter ved 225 grader (almindelig ovn).

Sandwichboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *