Skovens Dag ved et tilfælde

I går var det “Skovens dag”. Og det var helt tilfældigt, at vi fandt ud af det. Søndagsvejret var nemlig oplagt til en tur i skoven, så vi tog ungerne med til Boserup Skov ved Roskilde Fjord – en meget smuk løvskov – hvor det hele ser ret fantastisk ud lige nu. Lysegrønne blade overalt. Fuglekvidr. Glade og smilende mennesker. Det var svært at være i dårligt humør.

For at motivere pigerne havde vi pakket en madkurv, som skulle indtages i skoven. Stort hit! Målet var at finde Traktørstedet, fordi det ville være egnet som frokost-spot. Og det viste sig at være ret heldigt. Traktørstedet lå smukt i skoven ved en lille sø og omkranset at store gamle træer. Det var her på Traktørstedet, vi fandt ud af, at det var Skovens Dag. Stedet emmede af hyggelige aktiviteter lige fra snobrød, bålpandekager, hængekøjer, udstilling af dyreskind, uglegylp, børnetegning mv. Børnene hyggede sig, og det gjorde vi også. Frokosten blev dog kun modvilligt spist….fordi pigerne havde opdaget, at Traktørstedet også solgte kager, og så kneb det lidt med koncentrationen.

Det var et hyggeligt mål i fin gåafstand fra parkeringspladsen, og børnene ville ikke hjem. Så det må vel betyde, at besøget var en succes. Vi synes, at selve Traktørstedet godt kunne have skruet lidt mere op for charmen indenfor, men fordi vejret var så fint, betød det ikke så meget.

Opskriften på skinkebollerne ligger under fotos.

DSC_0832DSC_0824DSC_0822DSC_0819DSC_0828DSC_0833DSC_0817DSC_0869DSC_0861

50 g gær
3 dl vand
1 spsk. rørsukker
1 tsk. salt
2 spsk. majsolie (eller anden smagsneutral olie)
2 æg
450 g hvedemel
150 g grahamsmel

Fyld:
3 hårdkogte æg
1 pakke kogt skinke
150 g flødeost
2 spsk. sød sennep
hakket persille
Karry
Salt og peber

Udrør gæren i fingervarmt vand. Tilsæt salt, æg, sukker, olie samt det meste af melet. Ælt dejen til den er blank og smidig. Hæver tildækket i ca. 45 minutter. Dejen æltes igennem igen og skæres ud i 20 stykker, der rulles til boller. Disse trykkes flade. I midten af hver lægges 1-2 tsk. fyld. Herefter samles bollerne. Efterhæves ca. 15 minutter. Bages ved 200 grader (almindelig ovn) i 12-15 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *