Søndags getaway til skøn gårdbutik

At Odsherred er et skønt område, er ikke noget nyt. Vi kommer her adskillige gange om året, fordi vi er så heldige, at mine svigerforældre har et lille sommerhus ved Klint lige ud til havet. Vi elsker det, og det gør børnene også. På årets første visit i weekenden var vejret dog ikke noget at råbe hurra for, og så kan et lille hus hurtigt føles trangt. Da solen tittede frem, skyndte vi os at slå et smut forbi Nygårdens Gårdbutik, der ligger 5 minutter fra Klint. Og det var en god beslutning.

Gårdbutikken lå skønt med æbleplantagen og havet i baggrunden. Ungerne var travlt beskæftiget i lang tid, imens jeg så for en gangs skyld kunne ose rundt i den dejlige gårdbutik helt i fred. Snedigt nok blev der nemlig sidste år skabt et lille mekka for børn i tilknytning til butikken med geder, heste, kaniner, høns og masser af legemuligheder. Udendørs var der borde og bænke, hvor man selv kunne tage en termokande med uden af træde nogen over tæerne. I tilknytning til børnenes legeområde var der en “hal” fyldt op med lækkert havetilbehør: krukker, kurve mv., og ind imellem alt dette kunne børnene spurte rundt uden at genere nogen (det måske lige bortset fra de stakkels kaniner). De udforskede, legede og forsøgte oven i købet at stikke af, da turen gik tilbage til sommerhuset. HA!

DSC_0736DSC_0717DSC_0720DSC_0716

Indenfor i gårdbutikken blev jeg bestemt heller ikke skuffet. Det viste sig at være en ret stor butik med dertilhørende lille café med masser af inspiration, lækre varer og en god stemning. Undervejs rundt i butikken blev jeg meget inspireret – næsten som er et levende “mood board” – fordi de mange stimuli med teksturer, dufte og stilarter skabte associationer til et levende boligmagasin. De har i hvert fald sans for at dekorere og for at iscenesætte varerne på en utrolig indbydende måde. I hele butikken var der en meget hyggelig og hjemlig atmosfære, hvor ejernes kat og papegøje på bedste indgik i iscenesættelsen, til stor jubel for ungerne. Alt i alt en rigtig skøn butik og et godt udvalg af brugskunst, delikatesser, blomster, vin, øl, trendy skilte, sæbeprodukter og meget mere. Jeg blev i hvert fald beruset af stemningen, og endte med at købe et lille emaljeskilt og et lækkert stykke fransk nougat med kirsebær. Haps.

Butikken og dertilhørende (gratis) børneunderholdning er klart et besøg værd. Vi skal helt sikkert tilbage ind over sommeren, når vejret er bedre, så børnene kan springe rundt, imens jeg skal lade mig inspirere i butikken.

Se mere om stedet her: http://www.nygaardenfrugt.dk/

DSC_0723DSC_0726DSC_0734DSC_0725DSC_0729DSC_0732

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *