Spinatboller. Til sandwich og burgerboller

Der har lige været sommerfest på min datters skole. Det var i grunden ret hyggeligt. Alle børnene skulle optræde udendørs, der var æselkørsel, snobrød, børneloppemarked og popcornbod. Synes at niveauet har fået et step op fra min egen skoletid. Børnenes favorit var helt sikkert æselkørsel. To æsler spændt for en lille vogn gav den gas rundt på legepladsen. Selv æslerne så ud til at hygge sig med al den opmærksomhed fra børnene.

Forinden havde jeg pakket frokostkurven med alskens lækkerier lige fra friske, danske jordbær til hjemmebagte spinatboller med indhold varierende fra laks med purløgsdressing til børnenes favorit med skinke og ost. Ingen klager her.

Bollerne er simpelthen så lækre. Bruger dem indimellem som burgerboller til grillede hamburgers eller som overraskelse i madpakkerne. Den store portion har den skønne fordel, at resten ryger i fryseren. Så er der noget nemt og lækkert klar til en af de hektiske aftenmåltider.

Spinatbolle med laksMadkurven er klar

Det skal du bruge:

50 g gær
3 tsk. groft salt
1 spsk. acaciehonning
2 æg
1 dl majsolie eller olivenolie
450 g hakket spinat (el. grøntkål). Gerne fra frost.
1,5 dl hvedekerner
4 dl vand
200 g grahamsmel
200 g rugmel
800 g hvedemel

Gæren smuldres ud i skålen. Hvedekernerne koges et par minutter i halvdelen af vandet. Herefter tilsættes resten af vandet, så det hurtigere køles , d til lillefingervarmt. Gæren opløses i den lune blanding. Tilsæt salt, acaciehonning, olien, spinat, grahamsmel og rugmel og rør grundigt. Herefter tilsættes hvedemelet lidt efter lidt, imens der røres. Jeg plejer at bruge en røremaskine, men håndkraft duer også ;o). Ælt godt. Dejen hæver 1 time. Dejen deles til ca. 20 boller, og de lægges på bagepladen. Bollerne trykkes flade og efterhæver 10-15 minutter. Pensles med sammenpisket æg evt. tilsat lidt salt. Bages i ca. 15 minutter (almindelig ovn) ved 200 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *