Kanelsnegle med ahornsirup og banan

Fra en af mine amerikanske veninder fik jeg for noget tid siden en opskrift på kanelsnegle lavet med banan og ahornsirup i dejen. Det lidt kolde og triste efterårsagtige forårsvejr gav mig i weekenden lyst til at prøve denne lidt utraditionelle opskrift af. Og gode det blev de. Noget anderledes end de snegle, som jeg normalt ryster sammen – men jeg kunne faktisk rigtig godt lide dem – fordi de var søde på en anderledes måde.

kanelsnegle-med-banan-og-ahornsirup-2

50 g gær
1,25 dl vand
1,5 dl mælk
2 store æg
2 modne bananer
3 spsk. smør
3 spsk. ahornsirup
1 spsk. salt
1 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. muskatnød
800-850 g mel

Fyld
4 spsk stuetemperatur smør
75 g rørsukker
1 spsk. kanel
1/2 spsk. muskatnød

Glasur
3 spsk. ahornsirup
1/4 tsk. flydende vanilje ekstrakt (eller vaniljesukker)
100 g flormelis

Opløs gæren i lillefingervarmt vand. Tilsæt mælk, mosede bananer, smeltet smør, salt, kanel, muskatnød og ahornsirup. Tilsæt melet lidt efter lidt, og ælt dejen i 3-5 minutter, indtil den er elastisk og glat. Lad dejen hæve på et lunt sted i en time, eller indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse. Dejen rulles ud i en firkant med en kagerulle og smøres med fyldet. Rul dejen sammen til en pølse og skær skiver ud til sneglene (ca. 1½ cm). Jeg fik ca. 18 stk. snegle ud af portionen, men de blev ret store, så man kan sagtens skære lidt flere ud. Sneglene lægges på en bageplade og efterhæver i ca. 20 minutter.

Herefter pensles de med æggestrygelse eller mælk og bages i ovnen ved 175 grader (almindelig ovn) i cirka 10-15 minutter, indtil sneglene er gyldne. Når de er kølet af påføres glasuren.

2 kommentarer

 1. Gitte Hansen   •  

  Uhm hvor ser de fantastiske ud og sikke en god idé! Jeg har ALTID 5 brune bananer i køleskabet, der trænger til at blive brugt. Tak for en lækker opskrift.
  Lækker blog forresten 🙂
  Mange hilsner
  Gitte

  • Eva Ejdorf Brøsted   •     Author

   Hej Gitte. Hvor er det dejligt at læse, at du er blevet inspireret af sneglene. Jeg tog også mod dem med kyshånd – fordi jeg ligesom dig – også altid har overmodne bananer på lager, som ingen gider at spise. Tak for din positive kommentar – det glæder mig, at du kan lide bloggen ;o). Go’ aften. Mange hilsner Eva

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *