Legehus – et udendørs, stemningsfyldt legerum

Da vi flyttede ind i vores hus og dertilhørende have synes vi, at vores piger skulle have et legehus. Vi købte et, der “blot” skulle samles og males. Samlingen gik relativt smertefrit, men malingen af husets udvendige facade og indvendige rum og gulv tog ærlig talt sin tid. Farvevalget stod vores ældste datter for, og der drog et lettelsens suk, da valget faldt på blå frem for lyserød. Huset skal trods alt stå der en rum tid.

Undervejs i projektet kan jeg ikke helt se mig fri for, at jeg blev grebet noget af processen. Efterhånden som malingen blev færdig, blev farmor sat i gang med at sy gule/hvide gardiner og små puder – og jeg selv gik i gang med at istandsætte loppefund, så det kunne skabe et udendørs legerum med hygge og plads til masser af kreative tiltag. Da vi har katte, har vi af gode grunde heller ikke sand i haven. I stedet bruger pigerne masser af planter (læs…og alle mine dejlige krydderurter) til at lege med. Når pigerne har legekammerater på besøg, går der ikke mange minutter, før huset er indtaget, døren er lukket og gardinerne hermetisk lukket for nysgerrige blikke. De kan være derinde i laaaang tid af gangen, så det har været alt arbejdet værd.

Vi købte huset hos Silvan, malingen hos Flügger og det meste andet er loppefund eller ting og sager fra familiens eje. Eksempelvis er den lille gule hylde oprindeligt lavet i hånden af pigernes oldefar, og det er hyggeligt at kunne fortælle pigerne lidt familie historie i samme forbindelse.

Postkassen købte jeg for 20 kr. via DBA, de to hvide plasticstole foran huset fik vi gratis og den lille tekande med gule blomster har jeg købt for 10 kr. på et loppemarked. Ganske få ting er købt hos Søstrene Grene – så det har ikke været svært at fylde huset ud med sjove ting og sager uden at det har kostet en formue. Og den dag i dag kigger jeg stadig på loppemarkeder efter små, hyggelige nips, der kan købes for en slik.

Det har været et super projekt og meget givende, fordi Ida og Sara elsker det så meget.

DSC_1339

DSC_1335

DSC_1326DSC_1327DSC_1328DSC_1329DSC_1331DSC_1330DSC_1354DSC_1336DSC_1333DSC_1350

3 kommentarer

 1. Dorthe Aakær   •  

  Hvor er legehuset fint. Hvor stort er det og er størrelsen passende.
  Hilsen Dorthe

 2. Anne Kjeldsen   •  

  Hejsa.
  Jeg ved godt dette indslag er nogle år gammelt men under søgen efter inspiration til et legehus til vores to piger faldt jeg lidt for det i har lavet til jeres.
  Og også den fine blå farve – du har vel ikke en farvekode på den? Har altid tænkt flugger var for dyrt men måske alle pengene værd. Gav i grunder først?
  Vores hus blir leveret i dag så det et bare med at komme i gang 🙂
  Mvh Anne

  • Eva Ejdorf Brøsted   •     Author

   Hej Anne,

   Mange tak for din besked. Det er dejligt, at vores legehusprojekt kan inspirere andre. Vores bliver stadig brugt flere gange om ugen.
   Vi køber altid maling hos Flügger, fordi vores erfaring er, at man får nogle virkelig gode produkter (og nej jeg får ikke penge fra Flugger). Jeg fik gode råd fra ekspedienterne i butikken, og jeg er helt sikker på, at vi først gav træet en grundolie (fra Flugger). Herefter malede vi 2 lag maling ovenpå. Indendørs i huset har vi også malet, men her kun i hvidt. Det har vi ikke fortrudt, fordi det er så meget lettere at holde rent, når træet er malet.

   Farvekoden til huset er der mange, der spørger efter. Her var jeg så fjollet, at jeg desværre ikke fik gemt nummeret. Men de har nogle stykker træ, hvor man kan se, hvordan malingen ser ud på nogle større stykker. Jeg vil foreslå dig, at du tager et foto af vores hus med på telefonen og viser i butikken. Så kan de helt sikkert finde et match.

   Rigtig god fornøjelse med jeres legehus. Jeg vil rigtig gerne se resultatet. Så du er velkommen til at lægge et indlæg på igen, når det er færdigt :o)

   Mange hilsner

   Eva

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *