Havreklidbrød med fuldkorn til lørdagshyggen

Efter en lidt hektisk lørdagsstart med indkøb af gummisko til to små kræsne piger – og helt umulige fødder, der kun kan passe det dyre fodtøj – ja så måtte vi lige bage et skønt brød.

Børnene vil helst have lyst brød, og Jesper og jeg foretrækker det grove. Det blev et kompromis i form af et havrebrød – der umiddelbart virker lyst – men som indeholder en del fibre. Både brød og bolle blev helt godt :o) Dejligt, luftigt og smagfuldt.

DSC_0586brød

50 g gær
6 dl mælk
50 g vindruekerneolie
2 tsk. salt
2 tsk. rørsukker
200 g havreklid
150 g groft rugmel
650 g hvedemel

Opløs gæren i lillefingervarm mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen i cirka 5 minutter. Dejen skal klæbe lidt. Lad hæve tildækket i 30 minutter, og slå dejen ned. Del dejen til 2 kugler. Af den ene kugle formes et brød og af den anden kugle formes ca. 8-10 boller.

Efterhæver i 30 minutter på bagepladen. Snit i brødet og pensel med mælk eller vand. Bages ved 220 grader (almindelig ovn) i ca. 25-30 minutter. Obs! bemærk at bollerne skal have lidt mindre tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *