Påskepynt fra Gladgaard loppemarked

Jeg er ret begejstret for genbrug og for loppemarkeder. Særligt i årets lyse måneder, hvor masser af loppemarkeder rykker ud på gader og stræder, kan der være spændende sager at finde. Det er ekstra sjovt at finde små private loppemarkeder, fordi de fleste folk gerne vil fortælle lidt om de ting, som de sælger. Nærmest som om, at det er en del af betalingen for tingen man vil købe….at lytte. Da min mormor for nogle år siden døde og efterlod kassevis af duge, kopper, glas mv. føltes det faktisk som en værdi i sig selv for min mor og jeg, at sælge hendes ting og at fortælle lidt om hver ting videre. Som om at det dermed legitimerede, at vi ikke selv ønskede at beholde alle “hendes ting”, og at tingene dermed kunne “leve” videre hos andre mennesker frem for at blive smidt ud.

Udover de mange sæsonbestemte loppemarkeder, findes der også nogle gode faste af slagsen, der holder åbent året rundt. Et eksempel er Gladgaarden i Lynge ved Allerød, hvor de ting der sælges udelukkende er indsamlet i Allerød kommune ved hjælp af frivillig, ulønnet arbejdskraft. Indtægten fra salget skaffer penge til arbejdet lokalt. Og det princip kan jeg godt lide.

Jeg har ved flere lejligheder besøgt loppemarkedet på Gladgaarden, fordi der ofte har været noget at komme efter. De sælger alt lige fra møbler, service, legetøj, tøj, lamper, havemøbler, cykler osv. Men som ved alt andet, er det lidt forskelligt, hvad man kan finde og tilstrømningen fra lokalområdet er stor. Men man kan da bestemt finde noget ved hvert besøg.

I tirsdags var jeg et smut forbi i et forsøg på at finde nogle gamle zinkspande til haven. Dem havde de absolut ingen af. I stedet kom jeg hjem med lidt påskepynt i retro stil. Til ingen penge vel og mærke. 20 kr. måtte jeg af med for disse små figurer, som mine børn allerede leger med i stuen.
Særligt vild er jeg med de to små dunede ænder, mest fordi jeg aldrig har set sådanne nogle småfyre før. Men de andre to figurer synes jeg også er sjove, da de minder mig om min barndom. Så et hyggeligt lille stopover på Gladgaarden.

Du kan se mere om Gladgaarden, adresse og åbningstider her: http://spildopmagerne.dk/kalender/

påskeharelam

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *