Pragtfulde Portugal i maj

Der er næppe en overdrivelse at kalde Danmark for usædvanlig smuk i maj måned. Ingen tvivl om det. Men Danmark er heldigvis ikke alene om at få den betegnelse, for foråret kommer også til sin ret andre steder i verden. Og jeg holder meget af at prøve noget utraditionelt indimellem. Så hvorfor ikke prøve at holde ferie sydpå allerede i maj?

I år nød vi´det smukke forår på en dejlig familieferie det sydlige Portugal med et flor af velduftende roser i alverdens farver, bourgonvilla i pangfarver, abrikostræer, smukke liljer og meget mere. Alt sammen vidunderlige øjen-godter, som jeg efterhånden sætter mere og mere pris på. Og jeg vil sige det kort… det er en fornøjelse at besøge Sydeuropa uden for højsæsonen. Fantastisk solskinsvejr fra morgen til aften. Dagtemperaturer høje. Nattemperaturer kølige….og så var der absolut ikke kamp om solstolene, sådan som det ofte er tilfældet i højsæsonen.

DSC_1032DSC_1035DSC_0967DSC_0990
DSC_1036

Vi boede på det fredlige og meget smukke resort “Alfagar Village”, pittoresk og højt beliggende på klipperne helt ud til den karakteristiske portugisiske algarve kyst. Lejlighederne og adskillige lækre pools var jævnt fordelt i den parklignende have, så man hele tiden havde en fornemmelse af god plads. Og med den direkte adgang til stranden var det en perfekt ramme for vores ferie. Vores piger indtog såvel pools som strand med en skøn barnlig entusiasme, og de nød pools til badning og stranden til udforskning af skaller, sandsten, søpølser mv.

DSC_0983DSC_0968DSC_0962DSC_1066DSC_0974DSC_0946DSC_0959

Ferien var ment som afslapningsferie for hele familien, men når man rejser med bedsteforældre, er der den store fordel, at man i ny og næ trygt kan overlade ungerne til dem. For os betød det en lille kæreste-ekskursion til den nærliggende by Albuferia. Men argh. Den fandt vi meget lidt charmerende. Det positive var dog, at vi fik shoppet portvin, og at vi kunne drikke en kop kaffe uden forstyrrelser.

Hjemmefra havde jeg besluttet, at jeg ville købe et eksemplar af den legendariske, portugisiske keramik-hane “Galo de Barcelos”. Det lykkedes heldigvis. Hanen er et symbol, der er svært at komme udenom i Portugal. I følge en af legenderne hjalp hanen en rejsende, der var blevet beskyldt for et tyveri, han ikke havde begået – ved at gale hans uskyld ud. Nu bor der så et eksemplar af selvsamme hane i kassen med påskepynt i vores kælder.

DSC_1083DSC_1039portviiniDSC_0953DSC_1029

Normalt foretrækker jeg at arrangere mine rejser selv, da det giver en fornemmelse af frihed. Men denne gang rejste vi med Bravo Tours, og det var ganske udmærket, særligt fordi vi rejste med mindre børn og en frygtlig masse baggage. Vi blev fløjet af Norwegian direkte til Faro ved Algarve, og herfra var der kun 45 minutters transport til resortet, så det var virkelig en optimal tur for små størrelser på 4 og 6 år. Når man rejser i maj måned, er der ydermere den fordel, at priserne kun er på godt 1/3 af niveauet for juli måned. Og bestiller man selv flybilletter hos Norwegian og ophold på resortet, er jeg sikker på, at der er endnu mere at spare.

Hvis I har fået lyst til at gæste Alfagar Village, kan jeg absolut anbefale stedet. Det uanset om man rejser med eller uden børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *