I haven har vi en – efterhånden – temmelig stor rabarberplante, der står lige midt i skellet til naboen. For første gang ever….har jeg undladt at forære alle mine rabarber væk, noget jeg ellers praktiserer, fordi jeg ikke helt kan overskue at bruge dem til noget. Men nu har jeg altså forsøgt mig med at lave en rabarberkompot. Og sluppet ganske godt fra det synes jeg.
Jeg brugte:
500 g rabarber
2 vaniljestænger
4-5 spsk. rørsukker
Et drys kardemomme
2 tsk. citronsaft
Jeg skar blot rabarberstænglerne i stykker på cirka 2 cm og lagde dem i en gryde sammen med vaniljekornene, sukker, kardemomme og citron. Jeg lagde også vaniljestængerne med i gryden selvom kornene var skrabet ud, fordi de giver smag. Rørte rundt og lod dem simre i godt 10 minutters tid indtil rabarberne var kogt næsten helt ud. Og så op i et lille glas. Ta da..!
Det færdige glas opbevares i køleskabet. Har prøvet kompotten sammen med kylling og på min morgen yoghurt. Uhmmm. Fremover vil jeg ikke forære alle rabarberne væk, for det smager vildt godt, og arbejdsindsatsen er faktisk ret begrænset ;o)
Jeg får bestemt heller ikke altid brugt mine rabarber, men jeg vil heller ikke undvære dem. Forår, sommer og rabarber hører bare sammen, og nu bliver jeg nødt til at lave rabarberkompot imorgen, for det ser da for lækkert ud…. 😉
Godt det ikke kun er mig, der ofte giver dem væk. De vokser jo som ukrudt. Men rabarberkompotten var lækker, så det er bestemt ikke sidste gang. God fornøjelse!