Slagbænken fik en DIY face lift

Mit allerførste DIY-projekt: lidt sjovt at tænke tilbage på det, der inspirerer en til at kaste sig ud i nye projekter: og når det kommer til maling og tapetsering af møbler var det faktisk lidt en blanding af forskellige inspirationskilder. For det hele startede med, at jeg var så heldig at få en gammel børneslagbænk foræret. Ikke bare hvilken som helst bænk, men lige præcis dén, som min mand brugte som barn.

Bænken var lidt slidt men i den originale udgave: lakeret træ, så den var lige til at gå til. Mange idé-storms senere: inklusiv tapet-kiggeri, nuanceoversigter, støvsugning af DIY-blogs og beslutningen landede på en fin rødlig maling og stribet, matchende tapet. Lige i øjet til et mere “girly” udtryk uden at lande på lyserød.

Da det var et arvestykke, må jeg indrømme, at jeg gjorde mig lidt ekstra umage. Jeg vil dog også være ærlig og nævne, at det kom lidt bag på mig, hvor lang tid istandsættelsen tog. Her er hvad jeg gjorde:

Afvaskning med grundrens
Slibning af hele slagbænken med fint sandpapir
3 lag maling (jeg brugte ikke grunder, da møblet i forvejen var lakeret)
Tapetsering
Lakering af tapetet

Så det var en lidt tidskrævende proces, men resultatet er også blevet rigtig fint. Jeg ganske tilfreds med resultatet. Min datter Ida tog straks slagbænken i brug på værelset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *