Southern Sweet Tea

Har man har opholdt sig i de amerikanske sydstater, er man uden tvivl stødt på ”Sweet Tea”. Denne forfriskende søde drik, der af mange betegnes som sydens signaturdrik, er enkel at tilberede og dejlig læskende. Den serveres altid kold, kold, kold og med masser af isterninger.

Og nu hvor vi er ved isterningerne, så har jeg tit undret mig over, hvorfor en Sweet Tea altid skulle fyldes med SÅ meget is, og så jeg gravede lidt i historierne og fandt ud af, at man i starten af 1900-tallet betragtede Sweet Tea som en luksusdrik, fordi alle tre ingredienser: te, sukker og is var meget dyrt at købe, og derfor var det de færreste, som kunne være med her. Is var særligt dyrt, fordi den skulle transporteres nordfra til de varme sydstater, for dengang havde man jo ingen frysere :o). Ergo var netop brugen af store mængder is i teen en måde at iscenesætte sin økonomiske velstand. Men på trods af at isen i sig selv på ingen måde tillægges den samme luksuiøse betydning i dag, så har vigtigheden af ismængden tilsyneladende bundfældet sig til definitionen af en rigtig Southern Sweet Tea.

Prøv mine yndlingsudgaver af Southern Sweet Tea – både i den klassiske udgave og i den mere krydrede af slagsen, som passer perfekt til efterår/jul i stedet for sodavand.

Klassisk Sweet Tea
10 dl vand
2 teposer med sort te
150 g sukker

Sweet Tea med honning og appelsin
10 dl vand
7 poser grøn te
1 dl honning
1 appelsin halve skiver
1 lime i halve skiver

For at give teen the Classic X-mas touch tilsættes blot en kanelstang og et par nelliker til teen i de 10 minutter, hvor den trækker. Husk at fjerne det igen inden servering.

Kog halvdelen af vandet i en gryde. Tilsæt teposerne og kog i endnu 1 minut. Sluk for blusset og lad det trække i 10 minutter. Tilsæt sukker eller honning og rør rundt, indtil det er opløst. Fjern teposerne og tilsæt den resterende mængde kolde vand. Servér med masser af isterninger og eventuelt appelsin og limeskiver.

TIP!
Hvis teen er blevet for bitter kan man tilsætte en knivsspids bagepulver. Det gør intet ved smagen, men fjerner bitterheden.

Og husk nu lige, at teen kan godt kan pimpes op med en god, gylden rom og serveres som en utraditionel velkomstdrink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *