GUF GUF kage storhitter…!

Kagen med det meget mystiske navn Guf Guf kage/Den du ved nok kagen hørte jeg først om for nyligt. Det mærkværdige navn vækkede min nysgerrighed for at se, hvad det mon var for noget. Og heldigvis for det. Så en simpel Google søgning fik mig på sporet af Familie Journalens hjemmeside, hvilket næsten i sig selv fik mig til at klikke væk med det samme – men der må de alligevel have lidt ”credit” – for den lever godt nok op til sit navn. GUF!

GUF GUF kage er den mørke, syndige chokoladeversion af den allestedsnærværende drømmekage, som jeg forestiller mig, at de fleste danskere kender. Og alene derfor var den værd at se nærmere på. Jeg bagte den forleden dag, hvor vi skulle have huset fyldt med herlige gæster fra vindomsuste Jyllinge – med 3 store børn – så jeg bagte en hel bradepande – just in case. Og det var ikke helt ved siden af ;o)

Resultatet blev en ikke mindre end en perfekt GUF GUF kage – meget svampet og med en intens chokoladesmag. Derfor var den da også temmelig populær, skal jeg hilse og sige, og min mands eneste kommentar var: ”du skal aldrig bage andre kager” – så jeg må bøje mig og sende et anerkendende nik i retning af Familie Journalen.

Jeg har lavet nogle ændringer i den oprindelige opskrift, så den stemmer bedre overens med min smag. Min version af opskriften passer til en almindelig bradepande (så man kan roligt lave en halv portion) -du finder den under billedet.

Kagedej
400 g rørsukker
8 æg
200 g hvedemel
8 spsk. kakao
3 spsk. vaniljesukker
2 spsk. bagepulver
3 dl mælk
2 dl vand
300 g smeltet smør

Fyld
300 g smør
2 dl stærk kaffe
8 spsk. kakao
1 spsk. vaniljesukker
400 g flormelis
300 g kokosmel

Æg og rørsukker piskes skummende med en håndmixer/røremaskine i ca. 5 minutter. Så sigtes mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver ned i, og dejen vendes forsigtigt. Det smeltede smør, mælk og vand røres forsigtigt i dejen. Til sidst kommes dejen i en bradepande på cirka 35 x 40 cm. Husk at spraye den forinden med bagespray. Kagen bages ved 175° i en almindelig ovn i 30-45 min. I den oprindelige opskrift står der 45 minutters bagetid, men min kage var allerede færdig efter 30 minutter, så hold godt øje undervejs. Med chokoladekage er det i mine øjne vigtigt, at den ikke får for meget. Den må endelig ikke blive for tør.

Til fyldet kommes samtlige ingredienser i en gryde, hvor de smeltes sammen under omrøring. Når kagen er bagt færdigt, tages den ud af ovnen, og fyldet fordeles ud over hele kagen, imens kagen stadig er helt varm. Jeg valgte at komme kagen inklusive fyldet tilbage i ovnen, og gav den 3 minutter ekstra.

Da kagen var kølet af, udstansede jeg kagen i runde stykker. Fordi det er pænt, og fordi det efterlod en masse rester, som jeg kunne smug-smage inden gæsterne kom :o)

4 kommentarer

  1. dorrit weiberg   •  

    Hej Eva,
    Min datters kommentar til denne kage er “det er den bedste chokoladekage du nogen sinde har bagt” det siger ikke så lidt for jeg har bagt mange chokoladekager, men denne slår dem alle.

    Tak for opskriften.

    Min søns gymnasieklasse er også vilde med den 🙂

    • Eva Ejdorf Brøsted   •     Author

      Hej Dorrit.
      Det er skønt at høre om din datters begejstring for kagen. Her i familien er vi også fans :o)

      Mange hilsner

      Eva

  2. Betina   •  

    Hej…
    Mums den lyder lækker…
    Er kagen fryseegnet? Vil bage den idag til når vi får gæster, men tænkte at istedet for at halvere opskriften så kunne jeg have kage i Fryseren til en anden gang…
    Mvh B

    • Eva Ejdorf Brøsted   •     Author

      Hej Betina,

      Kagen er ret lækker, og da jeg bagte den – var fans’ne fra 4 år og op, så en rigtig god kage for de fleste ganer :o) Kagen kan sagtens fryses. Rigtig god fornøjelse…!

      Mange hilsner
      Eva

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *