Appelsinmarmelade fra mor

Da min mor for nylig kom forbi, havde hun medbragt sin lækre hjemmelavede appelsinmarmelade. Vi takker :o) Det hører til sjældenhederne, at jeg selv får lavet den slags (læs: næsten aldrig), men ikke desto mindre nyder jeg virkelig, at modtage hjemmelavede ting som “værtindegave”. Synes det er skønt at vide, at nogen har brugt tid på at gøre lidt ekstra ud af det.

Appelsinmarmeladen er dejlig cremet og har udover appelsinsmagen – lige et snert af vanilje. Og det kan jeg tilsyneladende ikke få for meget af. Synes det smager helt rigtigt på et stykke ristet rugbrød, sammen med ost eller som del af bagværk. Det er lykkedes mig at få lokket opskriften ud af hende. Hun siger, den er let!

1 kg usprøjtede citrusfrugter (hun brugte appelsiner, clementiner og 1 citron)
1 kg rørsukker
1 vaniljestang

Frugterne koges hele med skræl i cirka 1 time (husk af skære toppen med stilken fra). Vandet hældes fra, og frugterne blendes. Når den ønskede konsistens er opnået, tilføres sukker. Bland godt. Til sidst kommes kornene fra vaniljestangen i, og der røres en sidste gang, inden marmeladen hældes på glas. Opbevares i køleskab.

Appelsinmarmelade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *