Så er vi landet på Valentinsdag igen. Det er en hyggelig tradition at gøre noget godt for personer, man holder af. I dag var vi ikke liiige i kagehumør (ja den er god nok), så i stedet bagte jeg et hjertebrød dannet af vaniljeboller til familien. Bollerne er dejlige og luftige og smager let af vanilje, uden at det bliver alt for meget.
Når man har nogle fine bageforme, er det let at transformere helt almindelige boller til et fint bolle-brød. I dagens anledning havde jeg selvfølgelig udvalgt hjerteformen. Hvad ellers på hjerternes dag?. Det eneste man skal gøre er at forme bollerne og lægge dem ned i bageformen. Formen var forinden blevet forret med bagepapir, som jeg lige havde haft under vandhanen forinden. Så er det meget lettere at få det til at passe i formen.
Andre år har jeg bagt kager til Valentinsdag, og det har også været så hyggeligt. Du kan se mine Valentinskager her:
Jeg brugte:
50 g gær
425 g hvedemel
100 g havregryn (jeg bruger de grove)
75 g smør
2,5 dl mælk
1 æg
2 spsk. rørsukker
3 tsk. vaniljesukker
1 tsk. salt
Pensling: 1 sammenpisket æg
Opløs gæren i lillefingervarmt mælk. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt godt og grundigt. Jeg bruger som regel røremaskinen – og her lader jeg den ælte løs i 5-10 minutter. Dejen deles til 3 lige lange pølser og udskæres til 30 stykker, som rulles til boller.
Hvis bollerne skal bruges i en bageform, skal du lægge dem ned i formen (beklædt med bagepapir) inden hævning, så de kan hæve sammen til at forme et bolle-brød. Brødet eller bollerne hæver i 30 minutter, pensles med sammenpisket æg. Bages i ovnen i cirka 10-12 minutter ved 200 grader (almindelig ovn).
OBS! Det kan være lidt svært at vurdere, hvornår bolle-brødet er bagt færdigt. Min erfaring viser, at det skal have en smule længere end almindelige, løse boller. For en sikkerheds skyld vendte jeg brødet ud af formen og bankede på undersiden for at høre, om det var færdigbagt.