Origami overalt

Jeg finder det gevaldigt svært at komme udenom origami som tendens i alting i øjeblikket, og nu hvor jeg har fået øje på principperne, så ser jeg pludselig origami i næsten al ting :o) . Betydningsmæssigt refereres der til de japanske ord ori (folde) kami (papir), der basalt set består af at transformere et fladt stykke papir til et kunstværk ved at folde og forme det uden brug af sakse og lim. Hænderne er det eneste værktøj.

Men selvom origami har japansk oprindelse, har idéen heldigvis fanget an langt ud over deres grænser, så vi også får glæde af denne visuelt flotte og simple stil. For heldigvis har den gamle japanske papirfoldningsteknik inspireret et væld af designere og kunstnere indenfor alt lige fra interieur, produkt design, arkitektur og mode.

bottega veneta origami knot clutch purse origami-purse-2Det er interessant at se, hvordan origami kan ses i konkrete produkter. I moden ses origami ved, at tekstiler og materialer foldes på den særligt karakteristiske måde, og teknikken giver tøjet en mere rigid silhouette som en slags kontrast til de bløde tekstiler. Og det synes jeg er flot sammen med de mange pasteller, der i øjeblikket er populære. Men også tasker, smykker og prints er det tydeligvis origami, der har været inspirationen. I interieur ser jeg de stærke vinkler i vaser, potter, lamper, tapet og møbler.

Lampe Lukas Dahlen
Smykket er fra de franske designere Claire Naa & Arnaud Soulignac. Lampen fra svenske Lukas Dahlén. Stolen fra japanske So Takahashi, tøjet fra Sødahl.

Hvad synes I om origami looket?

Origami stol So Ttakahashi5smykke Origami JewellerySødahl sengetøj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *