På jagt efter julestemningen på Ninas natur café….

I går tog vi til Allerød i jagten efter julestemning. Efter sidste uges skuffelse over julemarkedet ved Pipers Hus i Roskilde glædede jeg mig til besøget i det naturskønne Tokkekøb, hvor husmandsstedet Ninas Natur Café lå idyllisk med sit stråtag, hvidkalkede murer og smukt omkranset af skoven, ro og fred. Desværre var vejret ikke med os. Øv. Regn. Regn og meget mørkt. Så mine fotos faldt ikke heldigt ud – og det er egentlig ret ærgerligt og synd for den hyggelige café.

Ninas Naturcafe i regnvejr

Da caféen typisk er godt besøgt, havde vi bestilt bord i forvejen. Og det var vi glade for, fordi mange andre kom forbi for at mærke lidt af den hyggelige atmosfære. Vi valgte deres lækre tag-selv kagebuffet, som stod dér og fristede med 3-4 kager, lagkager, frugttærter, varme vafler, boller, syltetøj osv….og alt sammen naturligvis hjemmelavet. Hertil kaffe, te og saft. Kagerne var skønne og omgivelserne ret hyggelige – også indendørs.

I caféen var der mulighed for at købe lækre og hyggelige produkter: hjemmelavede bolsjer, chokolade, te, kaffe, marmelade, sennep, honning og så et lille udvalg af tekrus, tepotter, gavekurve, plaider mv. og grundet sæsonen…..selvfølgelig julepynt. Der var ikke et enormt sortiment af julepynt, men de ting, som stod fremme var efter min smag ret fine. Hvert år køber jeg en lille smule nyt julepynt efter devisen lidt men godt. Og i år hjembragte jeg så de tre vise mænd fra danske G Bork – farverige, masser af glimmer og også lidt utraditionelle. Det kunne kun gå for langsomt med at få dem hjem på hylden.

Hellig 3 konger

Personalet var nærværende, engagerede og klart opsat på at give alle gæster en god oplevelse. Hvis der manglede kaffe, mælk, kager eller hvis man havde et spørgsmål, blev man mødt med et smil og imødekommenhed, og det er jo præcis det der gør, at man har lyst til at spendere lidt ekstra i butikken bagefter.

Der er også udendørs aktiviteter tilknyttet caféen. Eksempelvis kan man i weekenderne køre i hestevogn, fælde sit eget juletræ, musik og meget andet. Men grundet det kedelige vejr, nøjedes vi med kagebuffeten og butikken. Vi havde et rigtig hyggeligt besøg med god stemning, så det er ikke sidste gang, vi besøger stedet.

Du kan læse mere om cafeen på www.naturcafe.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *