Skøn weekend i Berlin

Sidste weekend havde Jesper og jeg planlagt en længe ventet “voksentur”. For første gang i laaang tid havde vi hele 3 dage for os selv og altså tid til oplevelser uden ungerne. Og det kan man jo godt trænge til indimellem. Efter at have talt lidt frem og tilbage endte vi med at planlægge en tur til Berlin. Jesper havde været der år tilbage i forbindelse med en messe (men intet set), og jeg var der et år efter muren faldt. HA! det er jo snart 20 år siden. Kan det virkelig være rigtigt. Med andre ord var der basis for en opdatering ;o)

Vi kørte derned i egen bil, fordi det var det hurtigste og billigste. Og så havde det den fordel, at vi kunne hjembringe ting og sager. Da vi ikke lige havde mulighed for et luksushotel i verdensklasse, prioriterede vi en god beliggenhed frem for komfort. Og det fik vi. Med en super beliggenhed på en stille sidevej til shoppinggaden Kurfurstendam var der let tilgang til butikker, busser og undergrundsbanen. 1 minut til fods. Det kunne vi lige klare. Til gengæld kunne vi så også trække på smilebåndet over værelset.

I love BerlinTysk juletræbolchestokkepas

Nå men formålet var hygge og ingen planer. Første aften endte vi tilfældigvis i stormagasinet KaDeWe på etagen med delikatesser. Super lækkert. Masser af lækre fødevarer skønt iscenesat og velduftende spisesteder. Jeg kunne have spenderet en formue på tysk chokolade, tedåser og små smagsoplevelser på få minutter. Godt Jesper var med, for ellers havde bilen været fyldt op første aften. I stedet valgte vi at spise aftensmaden i en af de lækre spiseboder, og endte med deluxe burgere af kød i angus-kvalitet med strimler af gås og appelsin. Dét var lækkert.

Lørdag slentrede vi rundt, shoppede lidt og en lille bustur rundt om i byen, hvor vi fik set topseværdighederne. Vejret var ikke noget at skrive om, så kameraet kom aldrig rigtig ud af tasken ;o). Spændende by med mange modsætninger. En by der stadig bærer præg af nybyg, ombyg og et forsøg på at sammensmelte to meget forskellige “bydele”. Det må være lidt af en logistikopgave. Godt man ikke er projektleder på den!

Adskillige steder i Berlin var der opsat masser af juleboder, borde og der var skilte, der fristede med Glühwein. Der var også gjort klar til julelys i ubeskrivelige mængder her og der – men desværre var vi liiiige en uge for tidligt på den. Festivitassen skulle tilsyneladende først starte sådan for alvor i den kommende 1. advents weekend. Så det var en skam.

Søndag sov vi længe og brugte tid på en herlig brunch inden turen gik tilbage til vores elskede småpiger. Dejlig weekend med pusterum og inspiration fra en storby tæt på Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *