Børnefødselsdag med Frostkage og Lego Friends

Så blev vores lille Ida 7 år, og hun har sådan glædet sig. Det med fødselsdag er et stort hit hos hende, fordi hun får lov til at vælge temaet til lagkagerne. For hende er det en fest i sig selv. Hvem kan stå for det? Ja jeg kan ikke.

For nogle måneder siden besluttede hun, at kagen til børnefødselsdagen skulle være med Frost tema. “Frost” vil nogen måske tænke? Ja her refererer jeg såmænd til den seneste Disney prinsessefilm ved samme navn, der har taget småpiger med storm verden over, og endda i sådan en grad at alt Frost merchandice og legetøj rives væk hurtigere, end selv Disney kunne havde drømt om.

Vi har haft den hyggeligste mor-datter tid ved laptoppen, hvor vi har ladet os inspirere efter bedste Pinterest style. Men hendes ønsker til den kommende kage oversteg på få sekunder mine kage-skaber-evner og overskudsgrad, da hun foretrak en kage á la Elsa prinsessens Frost slot. Har man nu set filmen og husker dette slot…..ja så vil de fleste nok erkende, at dét ville blive en ret stor mundfuld. Så her måtte jeg krybe til korset og forklare, at det kunne jeg altså ikke finde ud af. I stedet foreslog jeg at lave en Frostkage med Olaf, som er en simpel snemandsfigur fra filmen. Og Olaf….det blev det.

Olaf fra Frost i fondant

Jeg har brugt forberedelses tid på at se et par Youtube tutorials igennem, så jeg lettere kunne forme Olaf i fondant. Det gør jo processen en del lettere, må jeg indrømme. Så frem med fondant og computer – og viola….en Olaf klar til kagen. Udover figuren holdt jeg selve kagen i et enkelt design med udstansede snefnug, trillede snebolde og en smule blåt glimmer. Jeg synes, at jeg slap helt hæderligt fra forsøget. Men Ida var helt fortryllet. Tror i øvrigt også at hun høstede nogle hurtige points hos klassekammeraterne for såvel Frostkagen med Olaf, tallerkener, snefnug lys, servietter og sugerør – alt afstemt i forhold til Frost.

Frostkage med Olaf

Til familiefødselsdagen gjorde jeg knap så meget ud af lagkagen. Hun havde ønsket sig en Lego Friends kage. Hrmm! Og hvordan laver man så lige sådan en, når man nu ikke kan opdrive færdiglavede Lego Friends sukkerprints noget sted? Jeg løste udfordringen ved at forme en bunke Legoklodser i fondant ved hjælp af en Legoklods form. Dem lavede jeg en uges tid i forvejen, så det blev så let som muligt på selve dagen. Kagen skulle blot være en helt klassisk lagkage med købebunde, flødeskum, syltetøj og friske hindbær. Det var super nemt faktisk. På toppen kom jeg almindelig glasur på og stak et udvalg af Lego Friends legetøjsfigurer ovenpå. Hun var ret imponeret over klodserne…og ærligt, det var jeg også.

Lego Friends kage

Sidst men ikke mindst producerede jeg også en lagkage med et Frost sukkerprint på. Det købte jeg hos Panduro Hobby. En nem løsning der ligner en halv million.

Frostkage med sukkerprint

Heldigvis er der nu lang tid til næste børnefødselsdag. Nu vil jeg hvile fingrene, pakke fondanten væk og smække benene op. Jeg er tilfreds….og endnu mere vigtigt: Ida blev lykkelig!

4 kommentarer

 1. Lizette   •  

  Meget flotte kager. Tror jeg må kaste mig ud i lego friends kagen. Hvordan fik du fondanten ud af klodserne igen? Mange hilsner Lizette

  • Eva Ejdorf Brøsted   •     Author

   Tusind tak Lizette. Det var let at vippe ud. Mener også at jeg brugte en smule marizena i formen. Gód fornøjelse.

 2. misbah mirza   •  

  De er flotte alle sammen, special den med frosty figur.
  mvh Misbah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *