Frost Feber kage til børnefødselsdag

Sidste weekend var præget af Frost Feber. Ikke i form af lave temperaturer, men fordi hele huset stod på den anden ende. Det var blevet tid til min datters 8 års børnefødselsdag, med alt hvad der dertil hører:lagkage, kage, boller, saftevand og slikposer…nå ja og så selvfølgelig en skattejagt. Puha. Jeg glæder mig tit over, at vi ikke fik firlinger ;o)

Fascinationen for Frost filmen fortsætter ufortrødent her hos os. I vinters kom der dog et nyt skud på Frost stammen, nemlig den lille kortfilm “Frost Feber”, og den har Ida været meget optaget af lige siden. Da hun skulle vælge temaet for børnefødselsdagen i år, tøvede hun ikke. Det SKULLE være en Frost Feber fest. Og sådan blev det.

I Frost Feber filmen er handlingen centreret omkring en enorm lyseblå fødselsdagskage med gule solsikkeblomster på. Præcis sådan skulle kagen være, syntes Ida. Det fik hun så…sådan cirka. Der var i hvert fald mange genkendelige elementer. Meen størrelsen kunne vi altså ikke helt matche. Farvesammensætningen var nok ikke lige en, som jeg selv ville have valgt. Men who cares..barnet har talt!

process2

Det meste af pynten lavede jeg selv af fondant – det altså lige bortset fra figurerne på toppen af kagen. de er af plastic. For at gøre det let for mig selv, lavede jeg pynten om aftenen nogle dage før fødselsdagen. Så er det nemlig hurtigere at lave kagen aftenen før, den skal spises.

Det, der tog længst tid at lave, var alle de små snemænd. Til gengæld var de ret lette at lave, og meget opmuntrende med de små smilende ansigter. Jeg rullede blot fondanten i hænderne, og satte dem sammen med lidt vand. Så tegnede jeg øjnene med en sort spiselig tusch og munden med et lille halvrundt værktøj.

Blomsterne udstansede jeg med en stanseform. Inden jeg udstanse dem, lagde jeg en lille mørkebrun kugle fondant i midten. På den måde kunne blomsten laves i én arbejdsgang.

Figurerne på toppen er af plastic og lånt fra Idas legetøj. De store solsikkeblomster lavede jeg af to udstansede fondant solsikker, der blev klæbet sammen med vand rundt om en plasticpind (til levnedsmidler).

Kagen indeni var Idas favoritkage. En GUF GUF kage. Opskriften findes her: Opskrift

kage

lagkage

Lagkagen var helt almindelig…med lys fra Søstrene Grene samt et sukkerprint ovenpå…i Frost Feber naturligvis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *