Adventsdekorationen for 2015

Jeg elsker traditionen omkring adventsdekorationer og adventskranse. Det er så hyggeligt med alle de fine af slagsen, der dukker op i julemåneden. I de seneste år har jeg dog blot lavet nogle meget simple varianter, men enkle løsninger kan jo også være smukke. Læs om tidligere her.

I år havde jeg lyst til at lave en adventsdekoration, der signalerer natur for alle pengene. Da jeg ikke er særlig god til at binde grangrene, valgte jeg at bruge mos i stedet for. Det er så let at arbejde med og ser overraskende friskt ud igennem flere uger. Jeg indkøbte derfor såvel pudemos som almindeligt mos i supermarkedet samt nogle grene med gæslinger i blomsterbutikken.

ting til adventsdekoration

Fordi jeg gerne ville gå all-in på natur-temaet, så syntes jeg, at et træfad ville se smukt ud som ramme for min adventsdekoration. For nylig købte jeg et bambus træfad i Kvickly, hvor man tit kan finde aktuelle, billige interiør ting, der ikke koster en formue. Mit fad måler 40 cm i diameter og kostede 149 kr. Inden jeg dekorerede fadet, fordelte jeg noget plasticfilm nederst, så træet ikke får pletter.

Jeg købte de skønneste, store Nordal koglelys hos Damkærgård, der blev leveret med frostlignende glimmer på. Koglerne ser meget ægte ud, og jeg har aldrig set så flotte koglelys før. De har en fin rødbrun farve, der spiller godt til det naturlige. Men da koglerne dels fylder meget i sig selv, og dels er meget dekorative, ville være synd at fylde mere pynt på. Imidlertid eksperimenterede jeg mig lidt frem med gæslinge grene og fandt en enkel løsning, der på symbolsk vis indrammer dekorationen i en ”krans”.

Træfadet har noget dybde, som der skulle tages højde for i adventsdekorationen. Efter at have prøvet mig lidt frem, fandt jeg det nødvendigt at hæve lysene op fra bunden. Det blev gjort med både sølvpapir og små plasticbøtter fra køkkenet (vendt på hovedet). Så dækkede jeg bunden med mos – og her blandede jeg de to mostyper, for at give lidt spil til dekorationen.

lys hæves i dekoration
mos placeres

Som prikken over i’et tog jeg nogle grene og bandt dem sammen med en tynd metaltråd fra Søstrene Grene. Jeg forsøgte så vidt muligt at forme en cirkel med nogle grene, der skulle stikke lidt ud her og der. Er ret vild med resultatet, og synes det passer godt sammen med koglerne.
Nu glæder jeg mig til søndag, hvor det første lys i dekorationen kan tændes. Til tider (læs altid) kommer vi dog hurtigt til at tænde alle fire lys på en gang. Mest fordi det er hyggeligt, men lige så meget fordi det ser pænt ud.

adventsdekoration-med-kat
adventsdekoration-oppefra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *