Pizzasnegle med fuldkorn

Jeg er ved at løbe tør for madpakke idéer. Kender I det? Min 8-årige datter Ida er svært kræsen og spiser ikke det store i løbet af en skoledag. Det er dagligt en stor udfordring at friste hende til at spise frokost, og så selvom vi har været kreative undervejs….små beholdere, lækkert indpakket, dejlig blanding af brød, pålæg, frugt og grøntsager. Hrmm. Frustrerende.

I dag var lillesøster med en klassekammerat hjemme efter skole, og det gav mig mulighed for lidt alenetid sammen med Ida. Det er noget vi nyder at gøre med begge børn, når muligheden melder sig, og i dag hyggede vi os med at bage pizzasnegle. Jeg lægger vægt på, at vores hjemmebag til hverdagsmad indeholder fuldkorn, og at brødet er let og luftigt. Og det er denne opskrift.

Vi havde en dejlig eftermiddag, hvor Ida nød bagningen uden konkurrence fra lillesøster. Da sneglene var bagt færdigt fristede de så meget, at hun spiste hele tre pizzasnegle, så aftensmad blev der ikke plads til i denne omgang. Nu vil jeg håbe, at entusiasmen holder ved i madkassen i morgen :o)

Jeg brugte (til 36 stk.):

Dej
50 g gær
4 dl lillefingervarmt vand
5 spsk. majsolie (el. anden smagsneutral olie)
1 spsk. akaciehonning
1 tsk. salt
150 g grahamsmel
600 g hvedemel (cirka)

Fyld
280 g tomatpuré (svarer til 2 af de store dåser)
1 løg
200 g skinkestrimler
2 dl revet ost
1 tsk. basilikum
1 tsk. oregano

Til pensling: 1 sammenpisket æg

Gæren opløses i lillefingervarmt vand. Tilsæt olie, salt, akaciehonning og grahamsmelet. Tilsæt så hvedemelet lidt efter lidt under omrøring. Dejen skal hæve cirka 20 minutter, hvorefter den deles i to lige store dele. Hver del udrulles til en rektangel på cirka. 25 cm x 45 cm.

Hæld tomatpuré, revet løg, krydderier samt meget finthakket skinke. Jeg hakker strimlerne til ganske små stykker skinke. Rør godt. Fyldet smøret over dejen, og drys lidt revet ost ovenpå fyldet. Rul dejen sammen til en pølse og skær den i cirka 18 stykker. Læg pizzasneglene på bagepladen beklædt med bagepapir og lad dem hævet tildækket i 15 minutter. Herefter pensles de med sammenpisket æg.

Pizzasneglene bages øverst i ovnen ved 200 grader (almindelig ovn) i cirka 15 minutter.

oppefra2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *