Gulerodsboller

Der var liv og glade dag i huset i dag, da småfolket havde to piger fra vejen på besøg. De legede og hyggede sig, helt uden at jeg var involveret. Skønt. Imens legen var i gang, muntrede jeg mig med at bage nogle lækre, gulerodsboller med kerner og fuldkorn. Jeg tog udgangspunkt i min venindes opskrift og ændrede en smule. De blev luftige og sprøde, og alle fire piger gik friskt til fadet. Og bollerne…de var selvfølgelig smurt med smør.

Skønne, store boller hvor halvdelen røg i fryseren med det samme. Så har vi lidt på lager til en morgen, hvor skabet er tomt ;o)

10 dl vand
250 g knækkede hvedekerner
50 g gær
1 spsk. groft salt
1 spsk. akaciehonning
400 g revne gulerødder
400 g grahamsmel eller fuldkornsspelt
100 g rugmel
650 g hvedemel

Hvedekerner og vand koges op i 2 minutter. Lad blandingen blive lillefingevarm og bland så gæren i. Tilsæt salt, gulerødder, akaciehonning og groft mel. Bland godt. Til sidst kommes hvedemelet i, og der røres godt i et par minutter. Det er lettest med en røremaskine, da dejen er blød. Dejen hæver i cirka 1 time, og herefter formes bollerne. Man kan evt. tilsætte lidt ekstra hvedemel under æltning, hvis man vælger, at bollerne skal være faste. Ellers formes bollerne med en ske og sættes på bagepladen. Bollerne efterhæver i 30 minutter, og bages ca. 20 min. ved 210 grader (almindelig ovn) på næstnederste rille i ovnen.

Jeg valgte ikke at pensle bollerne, da jeg gerne ville have en mat og “rustik” overflade. Der bliver cirka 20 store boller af denne portion.

gulerodsbollerbolle-indeni

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *