Sommerbesøg i Sidinge Gårdbutik

Så sluttede sommerferien for alvor i går, da min ældste datter begyndte i 1. klasse.

Det har været en skøn sommerferie med masser af besøg i Rørvig, hvor vi ofte låner mine svigerforældres sommerhus. Der er SÅ skønt. Men indimellem dukker rastløsheden op, og så er der ikke noget bedre end at udforske lokalområdets mange, lækre hemmeligheder. For her er virkelig mange små perler. I år besøgte jeg for første gang Sidinge Gårdbutik og frugtplantage – der om man så må sige…..virkelig er ude på landet :o) Skønt ligger det imellem kornmarkerne og i en mikroskopisk landsby. Mere “autentisk” bliver det ikke.

Butikken er lille og hyggelig. Den har et ganske fint udvalg af egenproducerede lækkerier af mærket “Sidinge”, men også andre skønne delikatesser, brugskunst, øl og et velassorteret udvalg af pragtfulde oste. Så befinder man sig i området ved Holbæk, Nykøbing og Rørvig er butikken bestemt et lille besøg værd.

Jeg lærte for et års tid siden deres Æblesmør at kende. Den er produceret af æbler fra deres egen plantage, og den har en dejlig afstemt smag af kanel….og chili. Den er perfekt til ristet brød. Men siden da har jeg prøvet andre af deres produkter. En af mine nye favoritter er den lille frække æblesirup med vaniljesmag, som jeg indimellem kommer over min yoghurt.

Besøget i butikken var en tøsetur med svigermor og mine to piger – og jeg tror jeg med sikkerhed kan sige, at alle hyggede sig gevaldigt, fandt lækkerier til kurven….også selvom min ældste datter var utilfreds med “at der lugtede af ost”. Ak ja. Jeg vil klart tilbage i butikken næste sommer. Har endnu til gode at smage deres hasselnødde dressing.

DSC_1879DSC_1876DSC_1868DSC_1872DSC_1871DSC_1881

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *