Damkærgård besøg

Jeg tror jeg tidligere har nævnt min kærlighed for det skønne Odsherred. Vi kommer her tit i sommerperioden og nyder både natur og seværdigheder. Hver sommer forsøger jeg at indflette tid til at besøge små hyggelige (og måske også lidt hemmelige) butikker i sommerlandet. Og det er helst uden at have småfolket om benene.

I år hev jeg både svigermor og kamera med under armen for at besøge den lille, lokalkendte gårdbutik “Damkærgård”. Den ligger ganske, ganske hyggeligt og pittoresk lige midt i det gamle Rørvig blandt bindingsværkshuse og med en stemning, der er værd at køre efter. Ved første øjesyn ude fra vejen, var jeg lidt i tvivl om, hvorvidt det faktisk var her, at butikken lå. Men ved nærmere eftersyn skulle man blot igennem porten og ind på den gamle, romantiske gård.

Damkærgård Damkærgård

Vi kom en skøn sommerdag med solskin og en mild brise – og det var ikke svært at blive lidt imponeret over charmen på stedet. Huset i fine skagensgule nuancer, blomstrende og duftende roser, kaninunger i haven, og havemøbler sat ud til en lille pause. Selve butikken var lille men hyggelig, og den havde et fint udvalg af blandt andet køkken- og boliginteriør samt skønne svenske tekstiler. Jeg måtte lægge bånd på mig selv for ikke at købe en masse – men jeg synes, at butikken er værd at komme tilbage til en anden gang. Hvis børnene kommer med næste gang, vil jeg dog lige sikre mig i forvejen, at der ikke er kaninunger. For ellers ved jeg godt, hvad der sker ;o)

Damkærgårdkaniner

En af de bedste ting ved besøget var den personlige og nærværende ejer Lotte, som rent faktisk gerne ville tale med sine kunder. Det er skønt at mærke, og er en ting, jeg er blevet mere og mere opmærksom på med årene. Det er med til at give en god oplevelse og en lyst til at købe noget.

Butikken har også lige fået en ny webshop. Så den vil jeg checke ud, når sæsonvarerne lander til jul/påske.

damkærgårdrørvig stemningstemningroser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *