Skønne, fredelige Menorca

“Den bedste ferie er den, man har til gode”. Det er et udsagn, man hører igen og igen. Der kan være noget om det, fordi forventningens glæde er slik for sjælen. Men hvad angår ferie, så mener jeg, at den bedste ferie også kan være den, man allerede har holdt. For gode minder, stemninger og oplevelser er skønne at huske tilbage på, nu hvor hverdagen er i gang igen.

I år holdt vi ferie i på den lille fredsommelige, spanske ø Menorca. Dér var ret skønt, og et sted jeg gerne vil tilbage til engang. I modsætning til mange andre feriesteder i Spanien – og Sydeuropa for den sags skyld – så var øen ikke overrendt med turister. Det var let at finde små hemmelige steder uden for meget plastic, souvenirbutikker og mennesker i flere lag. Det er lige noget for os.

Da vi rejste som familie inklusive bedsteforældre var succeskriteriet – is hver dag, swimmingpool og så en god portion fred og ro. Det blev i den grad indfriet. Men herudover var der er vældigt hyggeligt og et par gode spisesteder. Vi boede i den lille by Cala’n Bosch tæt på stranden og i gåafstand til havnen, hvor der var gode (og mindre gode) spisesteder. Området var præget af en spændende kystlinje, mange private ferievillaer og lokal charme.

Menorca

Strandende omkring byen var små men ret lækre. Hvidt, finkornet sand og det klareste, azurblå, rene vand. De lå typisk i små bugter omkranset af bevoksede klippeformationer. Ret skønt. Det ville have været et skønt sted at sejle omkring, men det nåede vi ikke i denne omgang.

En udflugt gik til den større by Ciutadella, der oprindeligt var øens hovedstad. Det var ikke svært at blive betaget at området omkring havnefronten, hvor omgivelserne og restauranterne sammen skabte en dejlig, indbydende atmosfære i bedste underspillede stil. På turen havde jeg en af pigerne med, som dog var mest optaget af de store fisk i havnebassinet.

Som en lille bonusoplevelse var vi så heldige, at der boede et uglepar på vores altan. Nogle fine, små af slagsen, der stod op hver aften ved tusmørket.

Alt i alt en stemningsfyld ø, der ikke er ødelagt af store hoteller, påtrængende T-shirt sælgere eller pizza med pommesfrites ovenpå.

kakkel menorcasolbadningaftenstemningmenorcasvømningaftenturmenorcamenorcaaftenturugle

2 kommentarer

 1. Eva Ejdorf Brøsted   •     Author

  Hej Allan,
  Mange tak for din kommentar og tip angående Menorca. Det er altid dejligt med inspiration til kommende ferierejser :o)

  Mange hilsner

  Eva

 2. Allan Christensen   •  

  Helt enig, Menorca er et fantastisk sted. Vi har flere gange været på Mallorca, og det er også godt, men Menorca er li’som et lille Mallorca, hvor det hele bare er lidt mindre, mindst lige så flot og langt mere afslappet.

  Vi boede faktisk ligesom jer i Cala’n Bosch, da vi var der første gang. Vi boede på hotellet Viva Menorca, vi kendte nemlig hotelkæden Viva fra Mallorca, og synes den er rigtig god til børn.

  Vi tog ud til nogle af strandene på vores første tur, og så besluttede jeg at lave et website omkring strandene på Menorca. Siden har jeg været dernede igen for at tage flere billeder til websitet, det er jo en perfekt undskyldning for at tage af sted til denne herlige ø 🙂

  Skal I af sted igen, så kan I måske bruge websitet til inspiration. Det er slet ikke færdigt, der kommer løbende flere strande på.

  http://www.menorca-beaches.info/da/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *