Elsker bare lakridste

Endnu ingen sne og frost kun i begrænsede mængder. Og det er der sikkert mange, der er glade for. Men på ét punkt synes jeg, det er lidt ærgerligt, for kulde går godt i spænd med en af mine (sikkert mange) laster. Te. For det er som om, at kulde og varm te bare passer godt sammen. Men te-elsker det er jeg altså.

En af mine kollegaer forærede mig en fin æske med PUKKA te i en herlig variant med både pebermynte og lakrids. Og jeg blev så begejstret for smagen, at jeg fik lyst til at prøve nogle flere i samme dur. Har nemlig lagt mærke til, at mine smagspræferencer kommer lidt i bølger, hvor jeg bare ikke kan få nok af en særlig smagsretning, og lige nu er min præference domineret af lakrids.

Jeg har kastet min foreløbige kærlighed over økologiske teer fra PUKKA, YOGI TEA og URTEKRAM, men samtidig har jeg dog måtte begrænse indtaget, fordi teernes indhold af lakrids kalder på en opmærksomhed på blodtrykket. Men en kop om dagen er det altså blevet til – og som kronen på værket – har jeg i dag prøvet dem ”op mod” hinanden. Oh boy…!

PUKKA peppermint & licorice urtete består kun af to ingredienser, pebermynte og lakridsrod, der begge får god plads i smagen, der er dejlig rund og dog alligevel kraftig uden at være for krads.

YOGI TEA Licorice Mint varianten er også skøn, men markant anderledes, og det bør den være, fordi den også indeholder kanel, kardemomme, ingefær, nellike og sort peber. Smagen er meget krydret, og det er svært sige, hvilken ingrediens er mest fremtrædende. Første indtryk er frisk, og dernæst er kraftigere og krydret eftersmag af peber. Og det kan jeg godt lide.

URTEKRAMS TEA LOUNGE LIQUORICE kommer som den eneste variant som løs te i en fin dåse. Måske lidt upraktisk i forhold til tebreve, men ikke et problem for mig. Teen, der har et højt indhold af lakridsrod, har en interessant smag, som spiller på flere lakrids-tangenter, fordi den også indeholder anisfrø og stjerneanis. Hertil kommer basilikum, pebermynte og citron, men smagen er domineret af lakrids, og var det ikke på grund af deklarationen, så ville jeg aldrig have vidst, at den indeholdte pebermynte. En ulempe er, at lakridspulveret har en tendens til at lægge sig nederst i dåsen, så blandingen bliver stærkere, efterhånden som man bruger teen. Til gengæld er den virkelig god på de dage, hvor trangen til slik og lakrids melder sig, fordi den tager toppen af min craving for søde sager…. og så feder te jo som bekendt ikke. Så alt i alt ret skønne teer på hver sin måde.

Kender I andre lakrids-teer, som jeg bare MÅ lære at kende?

2 kommentarer

 1. Jannie   •  

  Ih, jeg er også netop faldet for Puccas version. Yogi er lidt for krydret til min smag, men tænker at Urtekrams skal prøves – tak for tips 🙂
  Kan lige tilføje, at et billigt og godt alternativ er Pickwicks lakridste.

  • Eva Ejdorf Brøsted   •     Author

   Hej Jannie,
   Dejligt at mit indlæg har givet dig lyst til at prøve en te fra Urtekram. Jeg vil prøve Pickwicks lakridste den anden vej 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *