Min 4 årige datter Sara havde for nylig leget hos sin lille børnehaveveninde – og kom glædesstrålende hjem med en egen produktion af havregrynskugler. Hun fortalte, at de selv havde lavet dem – og de var pyntet efter alle kunstens regler. Hun delte engageret havregrynskuglerne ud til alle i familien, der smilende tog imod en gusten lille fedtet kugle – og som så måtte spise den under nøje supervision ;o) Men heldigvis smagte de godt.
I går fandt hun så på den strålende idé, at hun og søsteren skulle lave havregrynskugler efter skole – og jeg tænkte – tjo hvorfor ikke? Det er jo uhyre hurtigt at smække sammen, og børnene kan let deltage i processen (ikke mindst fordi det er hurtigt overstået). På på mindre end 5 minutter havde jeg rørt massen sammen på min røremaskine, så jeg slap endda for fedtede fingre undervejs.
Mine havregrynskugler blev lavet af:
250 g havregryn
200 g flormelis
125 g smør
65 g kakao
5 spsk. kold kaffe
1 spsk. vaniljesukker
1 spsk. rørsukker
Kokosmel til rulning efterfølgende
TIP
Hvis kuglerne ikke skal spises af børn, kan de med fordel tilsættes en lille slat mørk rom (eller romessens hvis man kan lide det)