Honningkager i en uendelighed

Julen over har vi været til en del arrangementer, hvor jeg med en dedikeret indsats fra ungerne, har bagt honningkager i en uendelighed. Honningkager er heldigvis skønne, men nu er jeg da også ved at være mættet af smagen :o). Hvilken variant synes I bedst om? Hjertet eller den hvide?

Jeg har brugt den samme opskrift hver gang – men indpakningen har varieret, da det er kedeligt at lave den på samme måde hver gang. Her kommer opskriften på kagen, smørcremen og chokoladeovertrækket.

100 g blødt smør
150 g rørsukker
1 dl honning
1 æg
1 dl kærnemælk
240 g mel
100 g Dr. Oetker hakket appelsinskal
1 pose Dr. Oetker Honningkagekrydderi

Smørcreme
100 g flormelis
½ dl kogende vand
175 g blødt smør

Pynt med 200 g mørk chokolade eller chokolade ganache af chokolade og fløde.

Smelt smør, sukker og honning i en gryde, og lad det køle lidt af. Rør æg, kærnemælk, hvedemel, appelsinskal og krydderiblandingen i dejen, og kom den i en bageform (husk at spraye den først). Kagen bages midt i ovnen ved 150º C i 50-55 minutter. Når kagen er afkølet, deles den i to dele og smørcremen smøres på og den lægges sammen. Som overtræk kan man lave den traditionelle version med at smelte chokolade og overtrække den – eller man kan smøre den op med chokolade ganache (chokolade og fløde) – og efterfølgende dekorere den med fondant.

Hjertekage 2_boost

Børnene bager 1Kageproces1Hjertekage Snekage 2

6 kommentarer

  1. Stina   •  

    Hej, jeg har netop lavet din kage – men jeg synes, det virker som om, at du har glemt hævemiddel i din opskrift. Min kage hæver slet ikke op. Jeg undrede mig meget, da jeg rørte alle ingredienserne sammen, men tænkte, at det kunne være, at kagen så ikke skulle have natron/bagepulver i. Men det kan jeg se nu, at den egentlig burde have haft. Det er en skam, for det tager noget tid at lave denne kage 🙂

    • Eva Ejdorf Brøsted   •     Author

      Hej Stina,

      Mange tak fordi du gav dig tid til at skrive. I min opskrift står der angivet en krydderi færdigblanding fra Dr. Oetker. Her er vist lidt natron i. Se opskriften. Jeg håber, at det var svar på spørgsmålet. Ha’ en dejlig dag. Mvh Eva

      • Stina   •  

        Men plejer du så heller ikke at putte andet i kagen end krydderblandingen? Og plejer den så at hæve fint op? Min kage hævede absolut slet ikke. Jeg lavede selv et honningkagekrydderi, fordi jeg ikke kunne finde Dr. Oetkers færdige blanding i supermarkedet. Så måske er det problemet? Men når jeg ser på Dr. Oetkers egen honningkageopskrift, så står der faktisk, at der både skal det færdigblandede honningkagekrydderi, natron OG bagepulver i. MVH Stina

        • Eva Ejdorf Brøsted   •     Author

          Nej jeg plejer kun at bruge den krydderivariant, der hedder “Honningkage krydderi” fra Dr. Oetker.
          I den variant ER der allerede blandet natron i (det fremgår af ingredienslisten bagpå). Jeg sidder med en pose foran mig lige nu, for at være helt sikker. Se foto af pakken her. Der skal ikke andet i. Hverken ekstra natron eller bagepulver. Det har virket SÅ fint her. Mange gange endda. Tror jeg bagte den 4 gange sidste år uden problemer. Den hæver op, så jeg kan dele kagen i to lag og komme vaniljecremen indimellem.

          Men hvis du ikke har anvendt den blanding, men har blandet selv og ikke tilsat natron – ja så kan jeg godt se, at den ikke hæver op. Du må prøve igen enten med ovenstående blanding eller ved egen blanding inklusive hævemiddel. Jeg har haft held med at finde blandingen både i Kvickly og i Fakta.

          Håber du får succes med kagen.

          MVH

          Eva

  2. Laila   •  

    De er søde begge 2 men hvor er den hvide da bare super sød og flot lavet

    • Eva Ejdorf Brøsted   •     Author

      Hej Laila. Tusind tak for din kommentar – den hvide blev også rigtig fin synes jeg – og meget “honningkaget”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *